"CSABAI KOLBÁSZ" címkével ellátott hírek
Egy teljesen hétköznapi hír 2017 telén: a mai napon (január 28.), az ország területén -15 és -10 fok között lesz a hőmérséklet. Fontos az évszám, mert mióta „mediterrán ország lettünk”, sem hó, sem hideg nem jellemezte a téli hónapoknak. Más szóval jó régen nem volt igazi tél mifelénk…
A Csabai Kolbászklub szerint a hivatalos leírás téves, az igazi csabait ugyanis nem szabad műbélbe tölteni – most mégis műbélbe töltött kolbászokat árulnak csabaiként.
A csabai kolbász nagykövete lett az Omega együttes, az erről szóló megállapodást szerdán írta alá Budapesten Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere és a zenekar két tagja, Benkő László és Debreczeni Ferenc.
Újabb rekordok dőltek meg a versenyzők és a látogatók számában is a 19. Csabai Kolbászfesztiválon. Hégely Sándor fesztiváligazgatót kértük egy gyorsértékelésre még a Csík Zenekar vasárnap esti koncertje előtt.
Ha azt mondom kolbász, azt mondod csabai! Ha azt mondom fesztivál Békéscsabán, azt mondod Csabai Kolbászfesztivál! Azt meg egyszerűen csak hozzáírom, hogy október 15-én már csak hetet kell aludni október 22-ig, a 19. Csabai Kolbászfesztivál kezdetéig!
Az evangélikus gimnázium tanulói, 11-12-13. évfolyamos diákok kóstolhattak bele kedden késő délután a kolbászkészítés rejtelmeibe. A 16 és 18 év közötti lányok és fiúk a Csabai Kolbászklub Egyesület Uhrin Zoltánról elnevezett klubházában sajátíthatták el a jó fajta csabai elkészítéséhez szükséges alapismereteket.
Krivik András a zsűrizés mellett unokáival gyúrja a kolbászt. – Újra négy csodálatos nap áll előttem október 22-25. között – ezzel indította a beszélgetést a békéscsabai Krivik András, aki csapatával – melynek tagja volt lánya, Nóra is - 2005-ben fődíjat érdemelt ki a Csabai Kolbászfesztivál frisskolbász készítő versenyén, és a Csabai Kolbászklub csapatával a határokon túli versenyeken is számos díjat érdemelt ki.
Üvegesre futtatott vöröshagyma, roppanós paprika, húsos paradicsom és természetesen jó fajta, enyhén csípős csabai kolbász – első alkalommal rendezték meg a Kolbászos Lecsófesztivált Békéscsabán. A pénteken indított, szombaton még javában rotyogó esemény minőségi alapanyagai között a családias, jó hangulat mellett az egészséges életmód, a sport népszerűsítése is megtalálható.
Az év vége, a karácsony a visszatekintés időszaka. Emlékezünk mi is: felidézzük az idei megyejárások legjobbjait. Barangolásunkat a budapesti Rózsák terén, a termelői piacon kezdjük. Hazánk minden tájáról járnak ide az őstermelők és kínálják portékáikat. Van itt minden: házi sajt, házi lekvár, házi méz, pálinka igazi gyümölcsből, bor igazi szőlőből és természetesen van házi csabai kolbász is.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft