"CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK" címkével ellátott hírek
Csaknem 140 ezer embert ért tavaly kapcsolaton belüli erőszak Németországban tavaly a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) kedden bemutatott adatai szerint.
A szomszédot a rendőrök kihallgatták, majd szabadon távozhatott.
Tíz év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék csütörtökön egy férfit, aki négy éven át molesztálta, többször megerőszakolta saját lányát. Az ítélet nem jogerős.
Magyarországon minden héten meghal egy nő azért, mert férje, vagy élettársa bántalmazza. Ma van a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. Megkezdődik a "16 Akciónap" - a világ számos pontján egyidejűleg rendezett kampánysorozat zéró toleranciát hirdet a nők elleni erőszakkal szemben - közölte a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület az MTI-vel.
Meghalt a keddi kaposvári emberölés feltételezett elkövetője - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t szerdán.
Este találták holtan az áldozatot egy családi házban.
Életveszélyes sérülést szenvedett az a nő, akit saját 18 éves fia késelt meg vasárnap reggel Érden. A fiút, aki a testvéreit is bántalmazta, a közelben fogták el a rendőrök.
Megdöbbentőek a családtagok közötti erőszakkal kapcsolatos adatok. A rendőrségen bejelentett esetek száma pedig nem mindig tükrözi a valóságot, mert sokan nem kérnek rendőrségi segítséget. A családon belüli erőszakot a gyermekek is megsínylik, sőt ők is gyakran válnak a fizikai bántalmazás áldozataivá. Honnan érkezhet a segítség?
Szerbiában az utóbbi tíz hónapban 40 nő halt meg családon belüli erőszak következtében – jelentette be Stana Bozovic szociális ügyi államtitkár hétfőn egy belgrádi konferencián, amelyet a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelem napja alkalmából szerveztek.
A nőkkel szembeni egyre aggasztóbb méreteket öltő erőszak ellen kíván tenni az olasz kormány csütörtökön hozott törvényerejű rendelete, amely a többi között felhatalmazza a rendőrséget az erőszakot elkövető családtag azonnali eltávolíthatására otthonából vagy őrizetbe vételére.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft