"CSALÓ" címkével ellátott hírek
A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte annak a magyar-horvát kettős állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint csaknem félmillió eurót - mintegy 150 millió forintot - csalt ki európai uniós pályázati pénzek ígéretével magyar vállalkozóktól - hangzott el szombaton az M1 Híradójában.
Hirdetés útján ismerkedett meg egy békéscsabai nő azzal az idős férfivel, akitől összeköltözés ígéretével nagy összegű készpénzt csalt ki - tájékoztatta a hír6.hu-t Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Ausztráliából szállítottak haza pénteken a rendőrök azt a zalaegerszegi, mintegy 100 millió forintos csalással vádolt férfit, aki 12 évig bujkált a hatóságok elől.
Interneten hirdetett műszaki cikkeket egy budapesti férfi, de a megrendelők által utalt pénzeket felélte. A Ceglédi Járási Ügyészség 105 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat ellene - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.
A Békés megyei Kondoroson fogtak el a rendőrök egy budapesti férfit, aki telefonon keresett meg időseket. A hívott felek unokájának adta ki magát és milliókat kért kölcsön - tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Békés megyében több olyan bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy telefonon bejelentkező, magukat a hívott fél rokonainak kiadó ismeretlenek megtévesztettek, megkárosítottak idős embereket.
A Gyulai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 04030/226/2014. bü. számon csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.
Vádat emelt a Székesfehérvári Járási Ügyészség egy 24 éves nő ellen, aki a vád szerint mintegy 970 ezer forintos kárt okozott azzal, hogy főleg babakocsikat kínált eladásra az interneten, ám, miután megkapta a vételárat, a termékeket nem küldte el és a pénzt sem fizette vissza.
Országszerte károsított meg cégeket valótlan tartalmú szerződésekkel az a férfi, akit Békés megyei rendőrök fogtak el Budapesten. Vele volt kisfia is, akit évekig rejtegetett a gyermek édesanyja elől.
A Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) szerint az utóbbi időben egyre gyakrabban próbálják magukat "pályázatírónak" nevező csalók megtéveszteni a vállalkozásokat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft