"CSASZTVAN ANDRÁS" címkével ellátott hírek
Június 1-3. között Szarvas adott otthont a Gyermek Néptáncosok XIII. Országos Szólótánc Fesztiváljának. A megmérettetésre a korábban megtartott regionális válogatókból összesen 76 produkció jutott be. A fesztivált az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület rendezte, a Szarvasi Hagyományőrző Közalapítvány pedig társrendezőként működött közre.
20. alkalommal rendezik meg Szarvason Délkelet-Magyarország egyik legnagyobb és legkülönlegesebb gasztrokulturális fesztiválját. A szeptember 8-10. között esedékes rendezvény nem csak a szilvás ételek kedvelőit várja, hanem azokat is, akik szívesen töltenének néhány feledhetetlen napot a Körös-menti városban. A fesztivál a kulináris élvezeteken túl ugyanis koncertekkel valamint kulturális és gyermekprogramokkal várja a látogatókat.
Július 13-25. között immár hatodik alkalommal rendezik meg Szarvason a Cervinus Művészeti Fesztivált. A rendezvényről kedden sajtótájékoztatót tartottak, melyen a Cervinus Teátrum vezetői mellett a helyi önkormányzat is képviseltette magát.
Július 13-25. között immár hatodik alkalommal rendezik meg Szarvason a Cervinus Művészeti Fesztivált. A rendezvényről kedden sajtótájékoztatót tartottak, melyen a Cervinus Teátrum vezetői mellett a helyi önkormányzat is képviseltette magát.
Szarvason sokkal pezsgőbb, mozgalmasabb a kulturális élet, mint más, hasonló méretű kisvárosokban. Köszönhető ez elsősorban a Cervinus Teátrumnak, amely az elmúlt esztendőben is színvonalas, saját készítésű nagyszínházi produkciókkal és kamaraszínházi előadásokkal ajándékozta meg a közönséget.
A Történelmi Magyarország közepén elhelyezkedő Szarvas a rendezvények Kánaánja - vallja Dernovics Péter, a "Minden ami Szarvas" szlogennel fémjelzett VI. Rendezvény és Esküvő Kiállítás ötletgazdája. Ahogyan a tegnapi beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott: idén változik a koncepció, még nagyobb hangsúlyt helyeznek a helyi értékek és a fiatal tehetségek bemutatására.
Szeptember 9-11. között rendezik meg a XIX. Szarvasi Szilvanapokat. A szervezők azt ígérik: a gombóctól a ciberén, lekváron és lekváros süteményen át a pálinkáig, sőt a kézműves sörökig mindent megtalálunk majd itt, ami a szarvasiak kedvenc csonthéjas gyümölcséből, azaz szilvából készül.
Július 15-24. között rendezik meg Szarvason az V. Cervinus Művészeti Fesztivált. A korábbi évekhez hasonlóan most is változatos műsorpalettával várják a közönséget.
Több mint hetven produkcióval örvendezteti meg közönségét idén a Szarvasi Vízi Színház. A hatodik évadját kezdő, ezer férőhelyes színház előadásainak mintegy fele továbbra is ingyenes lesz, ami egyedülálló Magyarországon. A június 17-én kezdődő 2016-os nyári évad programjáról, újdonságairól pénteken délelőtt tartottak sajtótájékoztatót.
Csasztvan András, a szarvasi Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója első flashre egy szigorú bajszos ember. (Már miért is nem lenne az, hiszen az intézményének művház, digitális mozi, művészeti alapiskola, felnőttképző központ és természetesen nevéből fakadóan meghatározó színház funkciója). Ezzel szemben beszélgetésünk közben, amikor a szerteágazó munkássága legszebb sarokpontját, a néptáncot érintjük, szája mosolyra húzódik, hátradől és megpödri a bajszát. Íme, egy rövid mese vagy történet, vagyis szeletke az eklektikus életéből.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft