"CSUKÁS ISTVÁN" címkével ellátott hírek
Csukás István író, költő; Kiss Anna költő, drámaíró és Dévényi Sándor építész vehette át a Nemzet Művésze elismerést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől és Fekete Györgytől, az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) leköszönő elnökétől pénteken a fővárosi Pesti Vigadóban.
Állítólag, ha elmész nyaralni, otthon hagyod a gyomorfekélyed. Így is történt. Öt napot Balatonoztunk.
Állítólag, ha elmész nyaralni, otthon hagyod a gyomorfekélyed. Így is történt. Öt napot Balatonoztunk.
Pom Pomot, Csukás István író legendás mesehősét ábrázolja egy fán ülve az a nagy méretű köztéri alkotás, amelyet pénteken avatnak fel Kisújszálláson.
"Boldog és elégedett ember vagyok, mert egész életemben azt csináltam, amit szerettem, és ez nagyon nagy dolog" - vallott életéről és munkásságáról az MTI-nek Csukás István Kossuth-díjas költő, író, aki szombaton ünnepli 80. születésnapját.
Csukás István Összegyűjtött verseit jelentette meg a Könyvmolyképző kiadó a 86. Ünnepi Könyvhétre.
Április másodika a gyermekkönyvek világnapja. Méghozzá az ismert dán meseíró, Hans Christian Andersen tiszteletére, aki 1805. április 2-án született. Nekünk, magyaroknak azonban még amiatt is fontos ez a dátum, mert szintén április 2-án született Csukás István, Kossuth-díjas magyar író, aki 1985–ben egyébként Andersen-díjat is kapott. Tehát duplán kapcsolódik össze a mesevilág két kiemelkedő személyisége.
Csukás István Kossuth-díjas író, költő lesz a vendége a Versek szódával - avagy költők másképp című sorozat decemberi estjének, amelyet a Nemzeti Színházban szerdán láthat a közönség.
Amikor A tücsök és a hangya 2.1 újratöltött változatában, télen találkozik a hangya a hóna alatt a hegedűtokjával siető tücsökkel, meglepetten megkérdi tőle: ’hát te koma, hová mégy?’. ’A Bécsi Filharmonikusokhoz sietek, mert egy jó zsíros állást ajánlottak’, válaszolja a langaléta kolléga. Mire a hangya: ’ha netán találkozol a jó öreg La Fontaine úrral, mondd meg neki, hogy csókoltatom a valagát!’ (Pont.) Mikrofonfejünk, a csabai muzsikás Tücsök Peti, illetve alteregója, a grafikus Berényi Nagy Péter demarkációs vonalát lépte át. Többek között Tücsök P. cilinderéből előhúztuk Dargayt, Csukást, egy kicsit a sámánvilág meghatározóit, valamint létünk elkerülhetetlen joystick-jét, a politikát.