"CUKORBETEG" címkével ellátott hírek
Drasztikusan növelheti a betegségek kockázatát az elhízás egy hosszú távú, nagy létszámú brit tanulmány szerint.
A cukorbetegséggel élő gyerekek és fiatalok nehézségeire kívánja idén felhívni a figyelmet a közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő műsora, amely a diabéteszben érintett gyerekekkel foglalkozó szervezetek részére gyűjt adományokat december 16-án egy egésznapos műsorfolyam keretében.
A cukorbetegek kétharmada gondolja úgy, hogy egészségesebben étkezik, mióta kiderült betegsége, az orvos javasolta szénhidrát-diétát azonban csak a betegek fele tartja, és ugyancsak a betegek fele méri naponta vércukorszintjét - derült ki a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. reprezentatív felméréséből, amelyet a cukorbetegek világnapján, szerdán ismertettek Budapesten sajtótájékoztatón.
Első fokon, jogerősen két év - öt év próbaidőre felfüggesztett - börtönt kapott az a székesfehérvári anya, mert tavaly januárban tizenegy éves cukorbeteg fia gondozását elhanyagolta, ami a gyerek halálához vezetett.
Vádat emeltek egy székesfehérvári nő ellen, aki tizenegy éves cukorbeteg fia gondozását elhanyagolta, ami a gyermek halálához vezetett.
Kezdhetnénk ezt a tudósítást az Aranyanyu díj 2014-es orvosnői díja nyertesének rövid bemutatásával, vagy a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es felnőtt labdarúgó-csapatának közösségépítő játékával, vagy a cukorbeteg gyermekek életnehézségeinek taglalásával,vagy a Diaboló Alapítvány a cukorbeteg gyermekekért szervezet ismertetésével, vagy Bethans Hill Spisljak zumba showjának leírásával is. Bármelyikkel is kezdhetem, mert mindegyik a Szent István Egyetem Gazdasági Kar békéscsabai tornacsarnokában, 2014. december 14-én délután, kora este megtartott jótékonysági rendezvényről szól.
A cukorbetegség hatékony kezelésében jelenthet segítséget az az informatikai megoldás, amelyet 406 millió forint európai uniós támogatással a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) és a U1 Nonprofit Kft. valósított meg.
Hátulról az ötödikek vagyunk a diabétesz okozta halálozások európai rangsorában. Ugyanilyen rossz a helyzet, ami a betegség okozta szövődményeket illeti. Magyarországon jelenleg félmillió diagnosztizált cukorbeteg él, és mintegy 300 ezer ember vélhetően cukorbeteg, csak nem tud róla. Itthon a legmodernebb kezelések is elérhetőek.
A mesterséges édesítők növelhetik a diabétesz kockázatát egy kutatás szerint, amelyben egereken és embereken vizsgálták a szacharin, a szukralóz és az aszpartám hatásait.
Fogyókúraversenyt hirdetett Székkutas háziorvosa. Bakos Attila szerint túl sok a cukorbeteg a községben, amit főként a túlsúly okoz. Magyarországon ma már minden tizedik ember cukorbeteg. Szakemberek szerint járványként terjed a betegség, ami a mozgásszegény életmóddal van összefüggésben.
Hírek