"CUKORBETEGSÉG" címkével ellátott hírek
Iskolai felvilágosító program indult pedagógusoknak, szülőknek és gyerekeknek a cukorbetegséggel kapcsolatban, a program célja több ismeretet adni a betegségről és segíteni a diabéteszes gyermekek jobb beilleszkedését az oktatási intézménybe.
Havlik Károly nyerte az idei Falling Walls Lab Budapest döntőjét. A fiatal egyetemista egy cukorbetegek számára kifejlesztett alkalmazás ötletével 14 társát utasította maga mögé az innovációs viadal hazai elődöntőjében, és ezzel elnyerte a jogot, hogy novemberben Berlinben is bemutathassa projektjét.
Egyre több tetováló vállalja, hogy ingyen készíti el a diabéteszesek egységes tetoválásait, ami akár életmentő is lehet.
A kettes típusú cukorbetegséget megelőző, úgynevezett inzulinrezisztens állapot megfordítható, és a szervezet újra egészségessé tehető - mondta Breyer Helga belgyógyász az M1 aktuális csatornán vasárnap.
A karácsonyi ételsor különösen nagy kihívás elé állítja azokat, akik valamilyen ételallergiával vagy alapanyagokhoz köthető betegséggel küzdenek. Az egyik ilyen, mind több embert érintő probléma világszerte és hazánkban is a diabétesz.
Magyarországon legalább tízezer körülire tehető azoknak a cukorbetegeknek a száma, akiknek a betegségét egyetlen gén mutációja okozza: akiben megvan ez a mutáció, az már biztosan cukorbeteg - vagy az lesz élete során. Ez a felismerés lehetővé teszi a beteg személyre szabott diagnózisának és kezelésének kialakítását, valamint a családtagok célzott szűrését.
Magyarországon 772 ezren szenvednek cukorbetegségben, és az adatok szerint a betegek több mint a fele nő - mondta Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke a diabétesz világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
Legalábbis megdőlni látszik az az alapvetés, hogy mindenáron azt egyék az inzulinproblémával élők – írja a friss HVG.
Ma van a cukorbetegek világnapja. A diabétesz csaknem félmilliárd embert érint világszerte, a betegek száma pedig egyre növekszik. A becslések szerint 2035-re mintegy 592 millió embert érint majd a betegség, ami azt jelenti, hogy a világ felnőtt népességének több mint 8%-át fogják diabétesszel kezelni.
Nem tudom, más hogy van vele, de én mindenre és mindenkire előbb szakítok időt, mint saját magamra. Fáj? Majd elmúlik! Kellemetlen? Majd megszokom! De persze nem lehet akármeddig büntetlenül így élni.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft