"DARÁZSCSÍPÉS" címkével ellátott hírek
Ismerősöm 11 esztendős kislányának valóságos horror-élménye volt a minap Szanazug, dobozi oldalán: közel negyven (minden bizonnyal) földi darázs támadta meg. Egy is sok lett volna. Az anyukája mesélt nekünk; azt követően Varga Sándor Pétert, a Békés Pesticid Kft. (zömmel rovarirtással foglalkoznak) ügyvezető-társtulajdonosát hallgattuk meg.
A napsütés, a kellemes hőmérséklet előcsalja a különböző rovarokat, melyek olykor bennünket, embereket sem kímélnek. Ám míg a szúnyog csípése különösebb gondot nem okoz – legfeljebb erős viszketést idéz elő - a darazsak, méhek támadása komoly fájdalommal jár.
Darázscsípés végzett egy füvet kaszáló, szeghalmi, 54 éves férfival pénteken délelőtt a város külterületén, az úgynevezett Várhelyi részen.
Háromnegyed öt körül érkezett a hívás a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának zánkai központjába, egy fiatal nő kért segítséget a nyílt vízen levő vitorlásukhoz. Elmondta, 58 éves édesanyját egy darázs megcsípte, s tudják, hogy allergiás a csípésre.
Kedden délután 16.30 óra körül a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórházban elhunyt a darázscsípések miatt hétfőn este mentőhelikopterrel kórházba szállított sarkadi háziorvos – tájékoztatták hírportálunkat sarkadkeresztúri informátoraink.