"DEBRECENI EGYETEM" címkével ellátott hírek
Kínai forrásból felépülő tejporgyár lehet az első konkrét eredménye annak a stratégiai együttműködési megállapodásnak, amelyet szerdán írt alá a Debreceni Egyetem (DE) rektora és a Morgan Star Group elnöke.
Milliárdos beruházással korszerűsítik a lombikprogramot a Debreceni Egyetemen (DE), miután a klinikai központ szerdán visszavette a 2003-ban a Kaáli Intézetnek átadott meddőségi kezeléseket - tájékoztatta az egyetem közleményben az MTI-t.
Oltóanyag-előállító kísérleti üzemet adnak át az idén a Debreceni Egyetem (DE) ipari parkjában - jelentette be a felsőoktatási intézmény kancellárja pénteken, az egyetem első, hagyományteremtő szándékkal rendezett évindító partnertalálkozóján.
Két évvel a juhászképzés beindítása után hétfőn sertéstelep-vezetők négyhetes oktatása kezdődött meg a Debreceni Egyetemen (DE) - közölték az oktatás szervezői hétfőn sajtótájékoztatón.
A hazai juhágazatban tapasztalható tudáshiány pótlására tavaly első alkalommal indított juhászképzés az idén is folytatódik a Debreceni Egyetem (DE) mezőgazdaság-, élelmiszertudományi és környezetgazdálkodási karán - közölte az egyetem sajtóirodája pénteken az MTI-vel.
Szeptembertől ezer új hallgatóval háromezerre bővül a Debreceni Egyetemen tanuló külföldiek száma - közölte az intézmény nemzetközi oktatást koordináló központjának igazgatója.
Az első helyen történt jelentkezések alapján ismét a Debreceni Egyetem (DE) a legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézmény: a 8162 ilyen jelentkezőből 6004-et vettek fel az általános felvételi eljárásban - közölte a DE oktatási rektorhelyettese pénteken sajtótájékoztatón.
Hatvan év a korkülönbség a Debreceni Egyetem (DE) legfiatalabb és legidősebb hallgatójának életkora között: az elmúlt három tanévben ugyanis három külföldi diák is 15 évesen kezdte meg tanulmányait az intézmény angol nyelvű orvosképzésének előkészítőjében, miközben az egyetem legidősebb hallgatója, az idén 75 éves Orosz Zoltán a leendő jogászok táborát erősíti, és várhatóan jövőre kapja meg diplomáját a gépészmérnöki, illetve a mérnök-közgazdász oklevele mellé - közölte a DE sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.
Debreceni kutatók vizsgálják a jövőben a tokaji borokat - erről állapodtak meg szerdán a Debreceni Egyetem (DE) és Mád vezetői.
A gyomaendrődi vasúti aluljárót 2014. október 22-én adták át praktikusan a forgalomnak, azóta lehet várakozás nélkül áthaladni a gyomai részről az endrődi részre, és visszafelé ugyanúgy. Azért csak praktikusan, mert az ünnepélyes átadásra majd december 15-én kerül sor, de a forgalom ennek ellenére megindulhatott az egyébként szép, impozáns és korszerű aluljáróban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft