"DEBRECZENI DEZSŐ" címkével ellátott hírek
A tavaszt érkezését nem csak az enyhe időjárás jelzi. Mint minden sportágban, a harcművészetekben is megsokasodtak a programok. A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai sem unatkoztak a hét végén: Shotokan karate nemzetközi versenyen vettek részt Budapesten, kick-box bemutató light-contact és kick-light edzésen izzadtak Orosházán, képviselték klubjukat és a megyét a szigetszentmiklósi karate maratonon és… eredményesen szerepeltek Olaszországban, a Milánóhoz közeli Castellanzában, a hetedik alkalommal megrendezett, nívós Pointfighting Cup versenyen , amelyen 14 ország 70 klubjának 480 sportolója vett részt, 899 nevezést leadva.
A hétszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok, profi kick-box világbajnok Debreczeni Dezső egyre komolyabb sikereket ér el edzőként is… Hát… így kezdődött a 2016. május 10-ei írásom. És bizony azóta is felkel minden nap a Nap, csordogál az Élővíz-csatorna a Lencsési partján (is), és a 43 éves békéscsabai tréner november elején, a fővárosban megrendezett világbajnokságon masters kategóriában egy újabb aranymedállal egészítette ki óriási trófeagyűjteményét. Ellenben másfél éve még szó sem volt a visszatérésről. Kedd este random, de tényleg, csak úgy ukk-mukk-fukk ugrottam be az Erzsébethelyi Általános Iskola tornatermbe. Dezsőék most övvizsgára készültek.
A hétszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok, profi kick-box világbajnok Debreczeni Dezső egyre komolyabb sikereket ér el edzőként is… hát… így kezdődött a 2016. május 10-ei írásom. És bizony azóta is felkel minden nap a Nap, csordogál az Élővíz-csatorna a Lencsési partján (is), és a 43 éves békéscsabai tréner november elején, a fővárosban megrendezett világbajnokságon masters kategóriában egy újabb aranymedállal egészítette ki óriási trófeagyűjteményét.
A korábbi évek hagyományainak megfelelően Budapest, Csepel a Halker Királyteam egyesület adott otthont a 2017 évi Point-fighting és Formagyakorlat Kick-boksz Országos Bajnokságnak.
Szombaton került sor az idei Junior és Kadet Kick-box Világbajnokság utolsó napjára. Az egyéni verseny „örömei” után következtek a csapatverseny mérkőzései. Mind a három korosztályos csapatban helyet kaptak a Békés megyeiek, Debreczeni Dezső tanítványai.
Szombaton Dublinban, a Junior és Kadet Kick-box Világbajnokság utolsó napján az volt az eldöntendő kérdés a magyar válogatott népes Békés megyei csapatában, hogy hoz-e valaki aranyérmet haza Békés megyébe? A legkisebb kategóriában, a kadet 1 28 kilogrammban egy csöppnyi kislány, Viczián Vivien (Békéscsabai Lakótelepi SE) kezdte a program szerint az első döntőt megvívni az ír Jesse Jane McParland ellen. (Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetég elnökének az írása.)
A hétszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok, profi világbajnok Debreczeni Dezső (máig Guiness rekorder kick-boxoló) egyre komolyabb sikereket ér el edzőként is. Ma már több Európa- és világbajnok utánpótlás versenyzőt adott a sportágnak, az országnak. Csapata, a vezetéknevét viselő Debreczeni Team az Újkígyósi Szabadidősport Egyesület és a Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzőit tömöríti. A Viharsarki Harcosok (Facebook: Fighters From Storm Corner) a point-fighting (leánykori nevén semi-contact) szabályrendszerében küzdenek – ebben a stílusban a félerejű, kontrollált akciók engedélyezettek, a bírók minden találatnál megállítják a küzdelmet, és megítélik a találatért járó pontokat. Dezsővel a minap civil munkahelyén, a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola tornatermében beszélgettem.
A hétszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok, profi világbajnok Debreczeni Dezső (máig Guiness rekorder kick-boxoló) egyre komolyabb sikereket ér el edzőként is. Ma már több Európa- és világbajnok utánpótlás versenyzőt adott a sportágnak, az országnak. Csapata, a vezetéknevét viselő Debreczeni Team az Újkígyósi Szabadidősport Egyesület és a Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzőit tömöríti.
A finiséhez érkezett a Spanyolországba, San Sebastianba, a Junior és Kadett Európa-bajnokságra utazó Békés megyei kick-box válogatottak felkészülése. A nagy megterheléseken már mindnyájan túl vannak, a végső munkálatok folynak. Az indulás előtt az edzők véleményezték a tanítványok felkészülését, munkáját. (Gregor László írása)
Van egy település Békés megyében, ahol úgy terem a jó kézilabdás, mint a legjobb földbe elvetett búza. Egy hely, ahol a falusi koszton nevelkedő, egészséges, nagy teherbírású gyermekeknek csipetnyi érzékük is van a játékhoz, akkor semmi sem menti meg őket attól, hogy elsajátítsák a sportág tudományát. A sportágban évtizedek óta professzori szintű oktatás folyt, hiszen itt, a település általános iskolájában kezdte edzői pályafutását Skaliczki László nemzetközi mesteredző, aki azóta is itt él, és akinek tanítványai közül sokan a válogatottságig vitték, sokan közülük stabil első osztályú játékosokká váltak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft