"DÉL-BÉKÉS" címkével ellátott hírek
Csaknem félmilliárd forintos európai uniós (EU-s) támogatásból fejleszthetik a dél-békési települések egy részében az egészségügyi, oktatási, kulturális és szociális közszolgáltatásokat - tájékoztatta a projekt menedzsmentje közleményben az MTI-t.
Komplex humánszolgáltatás-fejlesztési folyamat indult mintegy 500 millió forintos európai uniós támogatásból Dél-Békés több településén - tájékoztatta a projekt menedzsmentje közleményben az MTI-t.
Lázár János bocsánatot kért a leegyszerűsítő megfogalmazásért, miután egy lakossági fórumon azt mondta, hogy a közmunka után nem érnek rá lopni a közfoglalkoztatottak. Ki és miért ragadt bele a közmunkába? Találtunk táppénz nélkül maradt daganatos beteget, gyermekes családanyákat és olyan családfőket, akik nem akarnak az ország másik feléből gyereket nevelni. Dél-békési körkép.
A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Egyesület kihirdette alkotópályázatának eredményét.
A sárgadinnyével indul a hazai dinnyeszezon, június első hetében már kereskedelmi mennyiségben lesz a piacon - tájékoztatta Oravecz Tamás, a Dinnyetermelők Országos Egyesületének elnöke az MTI-t hétfőn.
A 2014. április 6-ai országgyűlési képviselőválasztásokhoz kapcsolódóan a hír6.hu interjú-sorozatot indított, melyben a régió képviselőjelöltjeit szólaltatja meg. Ezúttal Simonka György, országgyűlési képviselő, Pusztaottlaka polgármestere, Békés megye 4. választókerületének Fidesz-KDNP hivatalos képviselőjelöltje válaszolt kérdéseinkre.
Némiképp meglepő módon Dél-Békést is belevette 16 pontból álló választási programjába vasárnap Budapesten elmondott beszédében Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció Párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök.
Elkezdődött a dinnyeszüret Dél-Békésben, az ország legnagyobb dinnyetermelő vidékén - közölte Simonka György (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, a magyar zöldség-gyümölcstermékek népszerűsítésével megbízott miniszteri biztos.
Kezdődik a dinnyeszezon, hétfőtől a hazai görögdinnye folyamatosan felváltja a boltokban az importot. Bár az érése két hetet csúszott, a minősége kiváló. Idén is lesz népszerűsítő kampány.
Liaison Entre Actions pour le Developpement de l’Economie Rurale. A közös Európa hajnalán 1991-ben rakták egymás mellé ezeket a szavakat. Franciául, mert legeslegelőször arrafelé kezdődött meg egy olyan program, amelyik kimondásától kezdve az egész európai vidék fejlődésének egyik meghatározó gondolatává, mi több, egyúttal forrásává is vált. Közösségi kezdeményezés a vidéki gazdaság fejlesztéséért. A francia mondat magyarul. Valamivel, egészen pontosan 13 esztendővel később, 2004-ben Magyarországon is útjára indult az alulról jövő, közösségi kezdeményezés, a vidéki gazdaság fejlődéséért.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft