"DEMENCIA" címkével ellátott hírek
Az internethasználat enyhíti az idősek magányát, hátráltatja az egészségromlást, a demencia kialakulását és javítja biztonságérzetüket - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium Innovatív digitális idősügyi programjának koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán Budapesten.
A traumás agysérülést elszenvedő embereknél magasabb a kockázata a demencia, vagyis időskori elbutulás kialakulásának - derült ki egy nagyszabású új tanulmányból.
Átvette a demencia az AIDS helyét a világ gyilkos kórjainak listáján, derült ki az Egészségügyi Világszervezet jelentéséből, mely arra is figyelmeztet, hogy a 100, ezidáig alkalmazott kísérleti gyógymódból eddig mindegyik megbukott.
A kozmikus sugárzásnak való kitettségük miatt fennállhat a hosszú távú agykárosodás, de akár még a demencia kialakulásának veszélye is a Marsra utazó űrhajósoknál egy frissen ismertetett tanulmány szerint.
Sajnos. Ráadásul nem szívesen járok bulitemetőkre. Ezzel szemben a Zork Vitrovszki grosszójából cseppet sem az jött le, hogy Szevasztok, ez volt a Colorado, találkozunk valahol, valamikor!
Amerikai kutatók összefüggést találtak az időskori elbutulás (demencia) és egyes gyakran használt, többek között altatóként vagy allergia kezelésére adott gyógyszerek szedése között.
A hús grillezése, olajban pirítása vagy sütőben sütése talán növeli a demencia kockázatát egy amerikai kutatás szerint.
A koleszterincsökkentő gyógyszerek csaknem harmadával mérséklik az emlékezetromlás és a demencia kockázatát - mutatta ki egy több tanulmány adatait elemző, nagyszabású vizsgálat.
Egy korábbi írásukban kivételesen a munka(nem)vállalókról számoltunk be. A cikk alapvető dilemmája az volt, hogy mitől marad betöltetlenül jó néhány álláslehetőség. (Megadta a választ.) Miközben bizonyított tény, hogy a hosszas haszontalanság takarosan hozzásegít a mentális képességekben bekövetkező leépülési folyamatának kialakulásához. De számtalanszor előfordult már az is, hogy valaki a munkahelyi szamárságok miatt csavarodott be. Ha van munkád az a baj, ha nincs akkor meg az. De persze akadnak olyan, a hetvenhez közelítő nyugdíjasok is, akik épp a munkával mutatnak fityiszt a halálnak. De nézzük sorjában.
Minden egyes plusz munkában töltött év nyugdíjas korban 3,2 százalékkal csökkenti a szellemi leépülés (demencia) kialakulásának kockázatát - derítette ki egy francia tanulmány.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft