"DEMOKRÁCIA" címkével ellátott hírek
Obama szerint a mostani helyzet rosszabb, mint amire a 2016-os elnökválasztás előtt számított.
Az Egyesült Államok arra bíztatja Törökországot, hogy tegyen lépéseket az ország demokráciájának további erősítésére, és folytassa a kétoldalú kapcsolatok még megoldatlan kérdéseinek rendezését - közölte hétfőn Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője.
A szavazatok újraszámlálását, a többséget kisebbségbe szorító választási rendszer átírását, szabad sajtót és demokráciát követelő tüntetést tartanak Budapesten szombat este fél hattól, az Operától a Kossuth térre vonulva. Az eseményeket alábbi élő közvetítésünkben követheti.
A Süddeutsche Zeitung című német liberális lap a jogállamiság kelet-közép-európai helyzetével kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal keddi számában.
Magyarország védelmében az emberek csak a KDNP-re és a Fideszre számíthatnak, az ellenzék a demokrácia legelemibb szabályaival sincs tisztában - értékelt Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Szigetvári Viktor, az Együtt - a Korszakváltók Pártjának elnöke szerint a közösségi közlekedés helyzete ma Magyarországon demokráciakérdés.
Élete nagy vágya teljesült egy 106 esztendős amerikai néninek: találkozott Obama elnökkel, aki hitvesével együtt a Fehér Házban fogadta őt. Örömében mind ő, mind az elnöki pár táncra perdült.
A szabadság elleni támadás volt a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap szerkesztőségben történt vérengzés, a szabadság híveit azonban nem lehet legyűrni, mert a demokrácia erősebb a terrornál - jelentette ki a német államfő pénteken Berlinben.
Éves és negyedéves összehasonlításban is romlott a demokrácia minősége Szlovákiában 2013 utolsó negyedévében - derült ki a Közéleti Kérdések Intézete (IVO) civil szervezet Barométer nevet viselő aktuális elemzéséből, amelynek megállapításait a szervezet képviselői pozsonyi sajtótájékoztatójukon ismertették kedden.
Német, osztrák és szlovák lap is foglalkozott a budapesti Szabadság téri református templom előterében álló Horthy-szobor felavatása körüli vitával.