"DEMONSTRÁCIÓ" címkével ellátott hírek
Lökdösődés, fenyegetőzés kísért egy tüntetést a Békés megyei Végegyháza főutcáján csütörtökön.
Több intézmény és szervezet képviselői emeltek szót a felsőoktatási törvény kedden elfogadott módosítása ellen. Az MTI-hez eljuttatott közleményben jelezték, Áder János államfőhöz fordultak, azt kérve: ne írja alá a törvényt. New York egykori kormányzója, George Pataki is támogatásáról biztosította a CEU-t.
A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) tiltakozó demonstráció megtartására kért és kapott engedélyt a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól szombatra - közölte a zenekar vezetősége pénteken az MTI-vel.
Mint arról korábban már portálunk hírt adott, szombaton több mint 100 állatvédő szervezet, közel tízezres tömeg demonstrált a fővárosban. A tüntetés résztvevői, szervezői továbbra is az állatkínzás büntetésének szigorítását szeretnék elérni. A főszervezői kör egyik tagja az Állatmentő Szolgálat Alapítvány. Az országos hatókörrel bíró szervezet elnökét, Somogyi Zoltánt az elérendő célokról kérdeztük.
Február 13-án a Kossuth téri demonstráción a nyelviskolák is részt fognak venni, a kormány oktatáspolitikája ugyanis rájuk is hatással volt – jelentette be a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete szerdán.
Muszlim férfiak demonstráltak a nők elleni erőszak ellen Kölnben.
Demonstrációval és félpályás útlezárással tiltakoznak kedden reggel és délelőtt ellenzéki pártok a földárverések ellen.
A Pedagógusok Szakszervezete azonnali tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal a köznevelés területén nem halasztható korrekciókról - erről döntött hétvégén az érdekvédelmi szervezet kongresszusa. Arról is határoztak, hogy szükség esetén az utcai demonstrációtól, de akár a sztrájktól sem riadnak vissza.
Ismét tiltakoztak az uniós kínai mézimport ellen Budapesten magyar méhészek, mivel újabb mézhamisítási botrányra derült fény.
Az állami termőföldek eladása ellen demonstráltak az LMP kezdeményezésére az ellenzéki pártok a fővárosban a Kossuth téren, hétfőn kora este.