"DEMONSTRÁCIÓ" címkével ellátott hírek
Felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit, aki a vasárnapi Kossuth téri tüntetés után rátámadt a vele szemben intézkedő rendőrökre - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.
Az MSZP és a Párbeszéd demonstrációt hirdet vasárnapra Budapestre, és mindent megtesz azért, hogy a különböző pártállású politikusok és civilek közösen állhassanak ki az európai Magyarország mellett - jelentette be Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Tóth Bertalan, az MSZP elnök-frakcióvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.
Lökdösődés, fenyegetőzés kísért egy tüntetést a Békés megyei Végegyháza főutcáján csütörtökön.
Több intézmény és szervezet képviselői emeltek szót a felsőoktatási törvény kedden elfogadott módosítása ellen. Az MTI-hez eljuttatott közleményben jelezték, Áder János államfőhöz fordultak, azt kérve: ne írja alá a törvényt. New York egykori kormányzója, George Pataki is támogatásáról biztosította a CEU-t.
A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) tiltakozó demonstráció megtartására kért és kapott engedélyt a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól szombatra - közölte a zenekar vezetősége pénteken az MTI-vel.
Mint arról korábban már portálunk hírt adott, szombaton több mint 100 állatvédő szervezet, közel tízezres tömeg demonstrált a fővárosban. A tüntetés résztvevői, szervezői továbbra is az állatkínzás büntetésének szigorítását szeretnék elérni. A főszervezői kör egyik tagja az Állatmentő Szolgálat Alapítvány. Az országos hatókörrel bíró szervezet elnökét, Somogyi Zoltánt az elérendő célokról kérdeztük.
Február 13-án a Kossuth téri demonstráción a nyelviskolák is részt fognak venni, a kormány oktatáspolitikája ugyanis rájuk is hatással volt – jelentette be a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete szerdán.
Muszlim férfiak demonstráltak a nők elleni erőszak ellen Kölnben.
Demonstrációval és félpályás útlezárással tiltakoznak kedden reggel és délelőtt ellenzéki pártok a földárverések ellen.
A Pedagógusok Szakszervezete azonnali tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal a köznevelés területén nem halasztható korrekciókról - erről döntött hétvégén az érdekvédelmi szervezet kongresszusa. Arról is határoztak, hogy szükség esetén az utcai demonstrációtól, de akár a sztrájktól sem riadnak vissza.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft