"DIÁK" címkével ellátott hírek
"Forródrótot" létesítenének Ausztriában azoknak a tanároknak és diákoknak a megsegítésére, akiket sérelem ért az iskolában; az eseteket a tervek szerint később kivizsgálnák. Erről beszélt az osztrák sajtónak adott szerdai interjújában Heinz-Christian Strache szabadságpárti (FPÖ) osztrák alkancellár.
A világon egyedülálló, hogy a magyar kormány 140 ezer diáknak alanyi jogon biztosítja a kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulás lehetőségét - közölte a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Míg 10 éve még 30 ezer diák tanult valamilyen építőipari szakmát, mostanra ez a szám 9 ezerre csökkent - mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
Lelőtte egy osztálytársát egy diák, másik hármat pedig súlyosan megsebesített szerdán egy Washington állambeli iskolában.
Egy miskolci általános iskolában a lányöltözőben történt az incidens, a 16 éves fiú nem akart kimenni, amíg a lányok öltöztek, majd a tanárra is rátámadt.
Tar Zsuzsanna (23), az Aalborg-i egyetem hallgatója nem mindennapi eseményen vehetett részt az elmúlt napokban. Mint Dánia egyik ifjúsági nagykövete, nemrégiben esélyt kapott arra, hogy találkozhasson Őfelsége Joachim Herceggel a nemzetközi tehetségek konferenciáján Koppenhágában, illetve, hogy élőben végigkövethesse a nyílt interjút, amit a Herceg adott a külföldi továbbtanulásról és a dániai munkavállalásról.
Felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek egy zalai fiatalt, az édesanyját pedig bűnpártolás miatt pénzbüntetésre, mert 20 ezer forinttal meg akarták vesztegetni az érettségi dolgozatot javító tanárt - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.
A magyar diákok negyede túlsúlyos, vagy elhízott, az állóképességi szintjük pedig lehangoló - derült ki a 2014/2015-ös tanévben elvégzett Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT) eredményeiből.
Egyiptomban öt év szabadságvesztésre ítéltek három keresztény diákot csütörtökön, akik a bíróság meglátása szerint egy szélsőséges iszlamistákat kigúnyoló videofelvétellel magát az iszlám vallást sértették meg.
Az én hibám, tudom. Ha 7.30-kor a munkahelyemen ülnék, belesüppedhetnék a boldog tudatlanságba. Ehelyett.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft