"DINNYE" címkével ellátott hírek
Hamarosan befejeződik a dinnyeszezon a termelő körzetekben, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből még augusztus végéig bőségesen érkezik gyümölcs. Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kertészeti osztályának elnöke a Magyar Hírlapnak elmondta: az idei szezonban körülbelül két héttel korábban érkezett a piacokra az igen jó minőségű görögdinnye.
Háromszor lopott görögdinnyét egy Medgyesegyháza külterületén lévő földről egy nő és egy férfi. A gyümölcsöket lovas kocsira pakolták és lekaszált fűvel takarták be. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.
Már a legtöbb magyarországi áruházláncnál kapható belföldön termelt dinnye a piaci szereplők tájékoztatása szerint.
Kizárólag magyar dinnye érkezik a Lidl raktáraiba szerdától, egészen a belföldi dinnyeszezon végéig - közölte az áruházlánc szerdán az MTI-vel.
Sikeres volt a dinnyefogyasztást népszerűsítő program, 70 ezer fogyasztót értek el közvetlenül az egy hónapig tartó promóció során - mondta Lipcsey György, az Agrármarketing Centrum (AMC) Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az AMC által közösen szervezett dinnye promóciós program záró sajtótájékoztatóján szerdán, Budapesten.
Pénzt vett ki egy fiatalkorú fiú Kunágotán annak a férfinak az autójából, akinek a földjén dolgozott.
Magas a magyar dinnye felvásárlási ára hétfő óta, jól indul a szezon a termesztőknek - mondta csütörtökön a Medi-Fruct Termelői Értékesítői Szövetkezet dinnyeértékesítéssel foglalkozó vezetője az MTI-nek.
Kerek, édes, de még nem magyar. A hazai még a földeken, de a vásárlók már javában kopogtatják a dinnyét az árusoknál. Már nem kell sokat várni.
A CP 02-01 forgalmi rendszámú autó egy zöld Trabant volt a múlt század hatvanas éveinek második felében. A Trabant zöld ma már nehezen elképzelhető autószín, akkoriban leginkább a libaf…-hoz hasonlította a köznyelv. Egyébként ez a kétütemű járműcsoda talán a legjobb illusztrációja volt a vasfüggöny fogalmának. Mert gondoljunk bele, hogyan lehet az, hogy népautóként az NSZK autótervezőinek a VW Bogár illetve a Golf jutott eszükbe, míg ugyanannak a nemzetnek a fia, ugyanabban az időben és országban, de a vasfüggöny másik oldalán feltalálták a Trabantot.
Tragikusan alacsony felvásárlási árakról beszélnek a Békés megyei Medgyesegyháza dinnyetermelői, többen azt mondták, elgondolkoztak azon, hogy jövőre egyáltalán folytassák-e a gazdálkodást. A FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke csütörtökön az MTI-nek azt mondta: a jövő hét második felében van remény a probléma mérséklődésére.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft