"DIPLOMÁS" címkével ellátott hírek
Amíg a magyar jövedelem a fele a nyugat-európai átlagnak, aligha fog leállni a kivándorlás – írja a Tárki Társadalmi Riportban megjelent tanulmányában Hárs Ágnes.
A jó diploma előny, de nem alapfeltétel és már e nélkül is lehet remek állást szerezni a világ legmenőbb cégeinél.
Nem kevesebb, hanem több diplomásra lenne szükség, ugyanis az ő elhelyezkedési esélyeik jobbak. Emellett pedig mindenkinek érdeke, hogy folyamatosan képezze magát, elsősorban a nyelvek területén – mondta a Népszabadságnak adott interjújában Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.
A fiatal diplomások gyermekvállalását ösztönző törvénymódosító javaslatot nyújtott a parlament elé Szili Katalin független országgyűlési képviselő.
Az Audi, a Mercedes és a Mol Magyarország legvonzóbb munkáltatója 2013-ban – derül ki az Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég és az AIESEC közös, munkáltatói márka kutatásából. Az Aon Hewitt csütörtöki közleményében azt írta, hogy 14 000 válaszadó véleményét tükrözi a kutatás, amelynek fő célja az volt, hogy feltérképezze a hallgatók, a pályakezdők és a munkatapasztalattal rendelkezők elvárásait és a vállalatokról alkotott véleményét.
A munkahelyi interneteléréssel rendelkező magyar munkavállalók 55 százaléka, több mint 800 ezer dolgozó használja munkahelyéről a közösségi oldalakat az informatikai biztonsággal foglalkozó Gateprotect tűzfalgyártó reprezentatív felmérése szerint.
A magyar munkaerőpiacról csaknem 150 ezer jól képzett, diplomás szakember hiányzik majd 2020-ban; míg a gyártás területén túlkínálat lesz jelentkezőkből, az üzleti szolgáltatásoknál és az építőiparban munkaerőhiányra lehet számítani, hívja fel a figyelmet a legfrissebb előrejelzésekre hivatkozva a Randstad.
A Magyar Hírlap szerint ugyan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folyamatosan végez ellenőrzéseket, a jelenség mégis egyre jobban terjed.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft