"DOHÁNY" címkével ellátott hírek
Több mint hatezer doboz adózatlan cigarettát és öt kilogramm finomra vágott fogyasztási dohányt találtak a pénzügyőrök egy hódmezővásárhelyi ingatlanon – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.
A kormány keresi az európai uniós követelményeknek is megfelelő támogatási lehetőséget a dohánytermesztésben foglalkoztatott 20 ezer ember munkahelyének megőrzéséhez - ezt Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára mondta kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértón, ahol termelői és feldolgozói megállapodást írtak alá az ágazat fenntartásának elősegítésére.
Megkezdődött a dohány törése az ország 4700 hektáros termelőterületén - közölte a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (MADOSZ) elnöke hétfőn az MTI-vel.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 40 kg finomra vágott dohányt találtak egy magyar gépjárműben Vésztő külterületén. Az előkerült 1 millió forint értékű dohányt lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) május 31-ét Dohányzásmentes Világnappá nyilvánította, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a dohányzással kapcsolatos egészségügyi kockázatokra, a dohányzásmentes életmód előnyeire, valamint azokra a hatásos szabályozásokra, amelyek hozzájárulnak a dohánytermékek fogyasztásának csökkenéséhez. Aki időben leszokik, 10 évet nyer.
Több mint félmilliárd forint értékű, feltehetően csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Nyíregyházán és a Hajdú-Bihar megyei Váncsodon - közölte a NAV észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-vel.
Több mint 37 ezer doboz ukrán csempészcigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szabolcsi pénzügyőrei egy akció során Tiszabecs térségében - közölte a szervezet vasárnap a Facebook-oldalán. A lefoglalt cigaretták értéke 29 millió forint.
Elkezdődött a tavalyi év után járó úgynevezett szerkezetátalakítási támogatás kifizetése a termelőknek, ezzel tudják csökkenteni a hiteleiket. Már most készülni kell azonban arra, hogy 2015 és 2020 között az Európai Unióban megszűnik a dohány szerkezetátalakítási támogatása. Kérdés, hogy hazai forrásból sikerül-e pótolni, mert máskülönben veszélybe kerül a magyar dohánytermesztés és húszezer munkahely.
Újabb 127 üzlettel bővülhet a tarfikok száma, miután hétfőtől írhatják alá a koncessziós szerződést azok, akik a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. negyedik pályázatán nyertek.
Az Európai Parlament (EP) szerdán Strasbourgban elfogadta az új uniós dohánytermék-irányelvet, amely előírja, hogy minden cigarettacsomag felületének 65 százalékán képes egészségügyi figyelmeztetést kell elhelyezni.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft