"DOHÁNY" címkével ellátott hírek
Egy mázsa vágott dohányt találtak a rendőrök egy személyautóban az M3-as autópályán a hejőkürti lehajtó közelében, a sofőr és utasa ellen nagyobb értékre elkövetett orgazdaság miatt indul büntetőeljárás - tette közzé honlapján csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.
Nem lesz magas a dohánytermékek árusításához szükséges koncessziós díj, az állam nem akar élni ebből a bevételből, az csak a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. fenntartását szolgája - mondta az NDN élére a héten kinevezett Gyulay Zsolt a Népszabadságnak.
Hamarosan befejeződik a csaknem ötezer hektáron termelt dohány betakarítása, a termés elmarad az előző évekétől, hektáronként 1,6 tonna várható, azonban a megemelt felvásárlási árak ellensúlyozhatják az aszály miatti terméskiesést – mondta a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének elnöke.
A kormány Gyulai Zsoltot, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatóját kérte fel a dohánytörvény alapján felálló állami gazdasági társaság, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezetésére, jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő és Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár egy keddi háttérbeszélgetésen.
A legális forgalomban eladott cigaretta mennyisége az idén a tavalyi évhez képest várhatóan mintegy 5 százalékkal csökken, míg a fogyasztási dohányok eladása legalább ugyanilyen mértékben nő majd - mondta Sánta János, a Continental Dohányipari Zrt. elnöke.
A nyári aszályos időjárás miatt jelentős terméskieséssel kell számolni az ország dohányültetvényein - mondta Bényei Illés, a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (Madosz) elnöke a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértó határában tartott szakmai rendezvényen szombaton.
A Fidesz parlamenti frakciója írta a dohány-kiskereskedelem újraszabályozásáról szóló törvényjavaslatot, annak megalkotásában azonban volt szerepe a Continental Dohányipari Zrt.-nek is - közölte budapesti sajtótájékoztatóján Lázár János frakcióvezető a jogszabály születésével kapcsolatos sajtóhírekre reagálva.
Várhatóan ismét elhalasztják a dohány-kiskereskedelmet állami kézbe adó törvényjavaslat országgyűlési zárószavazását - derült ki az alkotmányügyi bizottság hétfői ülésén.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft