"DOLGOZÓ" címkével ellátott hírek
Drasztikusan nőtt a dolgozói szegénység Magyarországon, uniós összehasonlításban itt romlott a mutató a legnagyobb mértékben - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese, aki progresszív adó- és járulékcsökkentést sürgetett.
A legfrissebb statisztika alapján nagyon úgy tűnik, hogy a magyar munkaerőpiac elérte a csúcspontját. Innen továbblépni nagy feladat lesz.
Nagy-Britannia magyarországi nagykövete szerint nincs mitől tartaniuk a szigetországban dolgozó magyaroknak a Brexittel kapcsolatban.
Egy másik országban üzemelő észak-koreai étterem tizenhárom dolgozója átszökött Dél-Koreába – közölték pénteken Szöulban.
Nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emeltek vádat Zalában egy volt önkormányzati dolgozó ellen, aki éveken át összesen csaknem ötmillió forintot emelt ki a házipénztárból - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség az MTI-t.
A magyar munkavállalók több mint fele tartja úgy, hogy munkahelye gyakran stresszes. Ez az egészségi kockázatokon túl komoly - becslések szerint 440 milliárd forint - veszteséget okoz a vállalkozásoknak is - ismertették egy uniós felmérés adatait a jövő heti Európai Munkavédelmi Hét alkalmából megrendezett sajtótájékoztatón Budapesten. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) által működtetett Nemzeti Munkavédelmi Fókuszpont eseményén ismertetett kutatásból az is kiderült: tízből minden negyedik munkavállaló szerint munkahelyén nem, vagy nem megfelelően kezelik a stresszt.
A foglalkoztatottak létszáma 4 millió 122 ezer volt az idei év második negyedévében, 190 ezerrel több, mint egy évvel korábban - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
Átszervezi tevékenységét a Douwe Egberts Hungary Zrt., a vállalat szándéka szerint az év végéig bezárja budapesti gyárát, a folyamat 184 dolgozót érint - jelentette be a vállalat.
A Szegedi Közlekedési Társaságnál a dolgozók tavaly bennragadt szabadságát nem fizették ki, beleegyezésük nélkül áthozták az idénre, és mindezt nem dokumentálták. A szabadságból megmaradt pénzeket jogtalanul másra használta a cég - állítja a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ). A cég cáfol, mondván, a dolgozók munkabérjegyzékén feltüntették az előző évről áthozott szabadságot, megtakarítás pedig nem keletkezett, sőt, a tavalyi személyi jellegű juttatások meghaladták a tervezettet.
Megkezdődtek az egyeztetések az egészségügyi ágazatban dolgozók javaslatairól, a területet érintő eddigi kormányzati intézkedésekről és a tervekről a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MMSZ EDDSZ) vezetője és a kormány képviselője között. A tárgyalásokról csütörtökön számoltak be Budapesten.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft