"DOMBVÁRI BENCE" címkével ellátott hírek
Az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) doppingvétség miatt utólag megfosztotta ezüstérmétől a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence kajakos duót, amely tavaly, a moszkvai kontinensviadalon zárt másodikként K-2 1000 méteren.
A kajakozó Dombvári Bence feljelentést tett, miután pozitív lett a doppingmintája a második olimpiai válogatóversenyen.
A kajakos Dombvári Bence doppingmintája lett pozitív június 9-én, a második olimpiai válogatóversenyen - közölte kedden a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ).
Egyesben és Hufnágel Tiborral párosban is olimpiai kvótát érő helyen szeretne végezni a májusi pótkvalifikációs versenyen Dombvári Bence - írja az MTI. A fiatal kajakos - aki pályáját Szarvason, Nyerges Attila edző tanítványaként kezdte -, Rióban is szeretne bizonyítani.
Nem kifejezetten az egyesre készül, de idén is mindenképpen a hosszabb olimpiai távon szeretne jó eredményeket elérni Dombvári Bence. A fiatal kajakos tavaly nem szerzett kvótát K-1 1000 méteren, de ha úgy alakul, az olimpián is rajthoz állna ebben a számban.
A férfi kajak egyesek 1000 m-es számában már biztosan nem lesz magyar kvóta a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, mivel Dombvári Bencének a csütörtök délutáni középfutamból nem sikerült bejutnia a pénteki döntőbe. A kenus Vajda Attila és a Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakos duó ugyanakkor ugyanezen a távon finalista, és továbbra is harcban van a londoni indulási jogért.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó