"DR. IGNÁCZ MIHÁLY" címkével ellátott hírek
Ugyanis az idei, 22. Csabai Kolbászfesztivál szervezői egy jókorát húztak a nadrágszíjon, mégpedig nem engedték be a hozott piát a rendezvény területére. A tilalom alól némileg kivételt képzett, hogy a főprogramra, a szombati kolbásztöltő versenyre egy liter pálinka/asztal volt a plafon. Persze akadt egy-két trükköző – például már gyomorban, vérben vagy parfümös üvegben(!) csempészte be a szeszt. Noha az is igaz, hogy a világ bármely pontján a zárt fesztiválokon (értsd fizetős) sosem lehetett idegen anyagot bejuttatni. Nyilván az idő eldönti, melyik verze a jobb. De mintha most kisebb lett volna a nyüzsgés a korábbi évekhez képest.
Mindezzel kapcsolatban Ignácz Mihályt, a DR. IGNÁCZ Kolbászmanufaktúra tulajdonosát faggattam. Ismeretségünk több évtizedes; naná, hogy tegeződtünk. (Such Tamás írása.)
Jótékonysági rendezvénnyel egybekötött szülinapi bulit tartott szombaton a hír6.hu. A 2007. június 4-e óta, Békés megyei magánvállalkozásból működő hírportál kétfrontos programot szervezett a vendégeinek a Békéscsabai Jókai Színház Színháztermében és Vigadójában. (A támogatás célja félig sikerült.)
A csütörtök délelőtti konferencia után következett a nap fénypontja: kolbászkóstolás, zsűrizés és eredményhirdetés, a Csabai Kolbászházban.
A Frankó Produkciós Iroda bemutatja: Békéscsabai Irodalmi Estek 100., jubileumi előadás.
Kedden századjára köszöntötte a Frankó Produkciós Iroda és a Szeretlek Békéscsaba Egyesület az irodalomkedvelő közönséget a városháza dísztermében. A műsor első részében részletek hangzottak el Beliczey Miklós: Elvitte az ördög című önéletrajzi művéből. A második etapban dr. Bagdi László és Dsida Jenő műveiből olvastak fel. Közreműködött: Bartus Gyula, Tomanek Gábor, Presits Tamás színművészek, illetve dr. Ignácz Mihály, a hír6.hu tulajdonosa. Idén a Csaba Rádiónak kapta a Szeretlek Békéscsaba Egyesület díjat. A műsort rendezte Frankó Attila; szerkesztette: dr. Bagdi László.
Ingerszegény SMS-kozmoszunkban igencsak hiánypótló program a betű- és gondolatéhségtől gyötrődő kultúrfejeknek a Békéscsabai Irodalmi Estek sorozat. A Frankó Produkciós Iroda és a Szeretlek Békéscsaba Egyesület közös rendezvénye átlagban másfél száz érdeklődőnek nyújt egy egész estés feltöltődést. Ez történt kedden is a csabai városháza dísztermében.
Dr. Ignácz Mihály köszöntőjével kezdődött a hír6.hu születésnapi programja pénteken, az Ibsen Ház Stúdiószínpadján. A hírportál tulajdonosa többek között az üzleti partnerek körében bemutatta, hogy mostantól a legfrissebb hírekről az okostelefonjaikon keresztül is értesülhetnek. Majd a rendezvény a Békéscsabai Jókai Színház művészei meglepetésműsorával folytatódott, azt követően egy kötetlen beszélgetés keretén belül egy szolid vacsorával zárult az est.
Szakadt. Szürkébe hajlott az ég alja, az aszfalt, szinte minden. Egyedül csak a kedvünk volt szokásosan tarkabarka, amikor is a minap megérkeztünk a sarkadi Éden-tó Szeszfőzdébe. Utunk eredeti apropója az volt, hogy elvigyük dr. Ignácz Mihály, hírportálunk tulajdonosának a meggypálinkáját. (5 mázsa meggyből körülbelül 53 liter 46%-os pálinka készült.) Az utolsó cseppek lepárlási ideje alatt Tóth János, a szeszfőzde tulajdonosa egy ad hoc kóstolóval lepte meg stábunkat: Ignácz Mihályt, Almási Imre ügyvezetőt, Sztahovics Zsuzsa főszerkesztőt, valamint csekélységemet. (Sztahovics Zsuzsi beszélt a legkevesebbet – lehet, hogy neki volt igaza.)
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft