"DR. MOKÁN ISTVÁN" címkével ellátott hírek
a hétfő délelőtti rendezvénynek volt még egy másik fontos etapja is, de azt egyelőre nem árulhatom el. Tehát klisésen fogalmazva, két komponensű programon vettünk részt a Sarkadi Járási Hivatalban.
Tudom, szegénységi bizonyítvány/nem, de eddig még a tévében sem láttam Nemzeti Vágtát. De most 1-jén: igen, illetve félig… Ugyanis a második előfutamban bekövetkezett egy baleset, ezáltal egy komoly időcsúszás lépett fel a programban, ez okból kifolyólag a szervezők elhalasztották délutáni döntőt. Így félig üres kézzel jöttem haza.
Újabb, közel félmilliárd forint értékű program megvalósítása kezdődött el a napokban a Sarkadon és a Sarkadi kistérség 11 településén élő, nehéz sorsú gyermekek esélyegyenlőségének biztosítása, felzárkóztatása érdekében. A március 28-án tartott projektnyitó rendezvényen mutatták be az EFOP-1.4.2-16-2016-00008 azonosító számú, „Gyermekesély program a Sarkadi Kistérségben” című projekt részleteit. A Sarkad és környéke Többcélú Kistérségi Társulás által az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül meghirdetett „EFOP-1.4.2-16 - Integrált térségi gyermekprogramok támogatása” tárgyú felhívására benyújtott pályázat 499.947.062 forint összegű, 100 %-os intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült.
Sarkadon 1954. március 15-én nyitotta meg kapuit az első bölcsőde a Kossuth utcán, egy lakóházból kialakítva, majd 1957-ben az újteleki városrészen is megnyílt egy 30 férőhelyes intézmény. A városban évente átlagosan száz kisgyermek születik, így a jelenlegi 48 férőhely a tapasztalatok szerint nem elegendő a felvételi igények kielégítésére. A jelenlegi városvezetés mindezek alapján nagyon fontos célkitűzésként fogalmazta meg egy új, korszerű, 60 férőhelyes bölcsőde építését Sarkadon, melynek megvalósítása érdekében az elmúlt esztendőben pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 1.4.1-16 pályázati felhívására. A benyújtott pályázat eredményeként mintegy 300 millió Ft összegű támogatást nyer a város, melyhez önkormányzati önerőt nem kell társítani, azaz a beruházás 100 %-osan pályázati forrásból valósul meg.
Színültig megtelt a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központ nagyterme a város idős, nyugdíjas polgáraival az idei Idősek Karácsonya ünnepség alkalmából. Ezt az egyedülálló karácsonyi rendezvényt már lassan három évtizede szervezi meg közös összefogással Sarkad Város Önkormányzata és a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ. Így történt ez az idei esztendőben is.
Dr. Mokán István, Sarkad polgármestere szerint, 2016 a „vetés” esztendeje, mert eddig nem látott mértékű, közel hat milliárd forint összegű fejlesztési elképzelést tett le a városvezetés pályázatok formájában a Magyar Kormány és az Európai Unió jelképes asztalára. Az elképzelések igen széles skáláján mozogva, valamennyi területen előrelépést ígérnek a város számára.
Sarkad Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. december 15-én, az elmúlt héten csütörtökön tartotta a 2016-os esztendő utolsó munkaülését. A decemberi képviselő-testületi ülés a hagyományokhoz igazodva a Bartók Béla Művelődési Központ nagytermében került megtartásra és karácsonyi ünnepséggel, az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásával kezdődött, melynek keretében előbb Mester Judit Ibolya alpolgármester asszony megható, szép ünnepi gondolatait hallhatták a jelenlévők.
Még nyáron nyerte meg Sarkad Város Önkormányzata azt a pályázatot, amely a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. kiírásában és koordinációjában, a testvér-települési programok és együttműködések támogatása mentén, nagyszalontai és sarkadi tisztviselők, önkormányzati dolgozók számára teremtette meg a szorosabb együttműködés, a tapasztalatcsere lehetőségét. A négy napos projektet idén novemberben, azaz november utolsó hetében valósították meg, így a Sarkadi Polgármesteri Hivatal dolgozói látogatást tettek Nagyszalontán, majd vendégül látták a nagyszalontai önkormányzat több tisztviselőjét és a szomszéd városvezetés több tagját is.
A városvezetés újra kedveskedni akart a Sarkadon élő gyermekeknek, ezért a tavalyi és a tavalyelőtti sikerből kiindulva, idén is közlekedett a Sarkadi Mikulásvonat a gyermekek legnagyobb örömére.
A Szociális Munka Napja alkalmából minden esztendőben november 12-én azokat az elesettekért, támogatásra és segítségre szorulókért dolgozó szakembereket köszöntjük, akik felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal végzik munkájukat, gondoskodva a legkisebbekről, az idősekről, a fogyatékkal élőkről, az elesettekről és a legszegényebbekről. Ennek mentén Sarkad Város Önkormányzata ünnepi keretek között köszönte meg az egész esztendőben végzett áldozatos munkát a bölcsőde és a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ sarkadi telephelyein dolgozó munkatársaknak. Természetesen a hagyományokhoz igazodva az említett intézmények nyugállományba vonult, korábbi dolgozói is meghívást kaptak az ünnepségre.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft