"DRÁMA" címkével ellátott hírek
Könyvelő és üzemi nővér. Különleges munkapárosítás, bár, mire az interjú végére érünk, szerintem kiderül, hogy főhősünk életében teljesen normálisnak is tekinthetjük ezt a szereposztást. Békéscsabán, 1980-ban a HAFE-nél (Hajtómű- és Felvonógyár) valószínűleg semmit nem tudtak frissen érettségizett, ifjú könyvelőjük egyéni ambícióiról, mégis úgy ítélték meg, hogy könnyen el tudja majd látni mind a két feladatot.
Ma van William Shakespeare születésének és halálának évfordulója is.
Esterházy Péter Mercedes Benz című műve nyerte el az évad legjobb magyar drámájának járó díjat, amelyet a Színházi Dramaturgok Céhe ítél oda évente.
Monica Bellucci olasz filmsztár Emir Kusturica szerb filmrendezővel háborús drámát forgat Ljubav i rat (Szerelem és háború) címmel a dél-kelet hercegovinai városban, Trebinjében és környékén.
Paul Greengrass brit rendező Tom Hanks főszereplésével forgatott Captain Phillips című kalózdrámája nyitja meg szeptember végén a New York-i Filmfesztivált (NYFF).
Száznyolcvan éve, 1833. február 15-én Kassán mutatták be Katona József Bánk bán című darabját.
Fiataloknak szóló darabot, Daniel Danis kortárs kanadai szerző Kivi című munkáját tűzi műsorra a Budapest Bábszínház: a 14 éves kortól ajánlott előadást február 21-én mutatják be.
Hat Fülöp-szigeteki állampolgár meghalt lőfegyvertől vagy robbanásban, négy pedig eltűnt a múlt heti algériai túszdráma folyamán - közölte hétfőn a manilai kormány.
Főszerepet vállalt Julia Roberts a nyolcvanas években New Yorkban elharapódzó AIDS-ről szóló Tony-díjas dráma televíziós feldolgozásában.
Béres Attila Arany trombita című egyfelvonásosát ítélte a legjobbnak a Magyar Drámaíró Verseny zsűrije a csütörtök este tartott bemutatók után - közölte Tircsi Anikó, az esemény művészeti titkára. A tizenhárom éve indult versenyt Magyar Rádió Zrt. és a XXI. század Magyar Drámájáért Alapítvány hagyományosan a színházi világnapon, március 27-én rendezi.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés