"E-ÜGYINTÉZÉS" címkével ellátott hírek
E-ügyintézés, Cégkapu, A digitális fejlődés címmel rendezett közös konferenciát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága és a Békés Megyei Kormányhivatal, kedd délelőtt a kormányhivatal békéscsabai Derkovits sori centrumában.
Januártól elindult az elektronikus Ügyfélkaput leváltó új felület, amelyen az eddigieknél is több ügyet intézhetnek el a felhasználók. Jelentősen könnyebbé válik az Ügyfélkapu használata, mivel egy egységes felület jött létre, amin keresztül a szolgáltatókkal, illetve az önkormányzatokkal lehet a kapcsolatot tartani és több ezer ügyet lehet elintézni. Ezzel együtt januártól a rendőrségnél is lehet már elektronikusan is ügyeket intézni.
Jövőre a legtöbb ügyben már nem kell leveleznünk a hatóságokkal, de interneten keresztül, akár a mobilunkon is kommunikálhatunk.
Országos Bírósági Hivatal által indított EKOP projektek eredményeként a bíróságokon jelentős technológiai újításokat vezettek be 2015. január 1-jétől. A projekt részei közül az állampolgárok számára az úgynevezett „Levelező” és a „Hírvivő” projektek nyitnak meg új lehetőségeket egy elektronikus ügyfélportál létrehozásán keresztül.
A jövőben várhatóan egyre fontosabbá válik az elektronikus ügyintézés, így meg kell erősíteni ezt a rendszert - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa a kormányablakok kialakításához kapcsolódó informatikai fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatóján.
Elérhetők az ügyintézési funkciók a felsőoktatási e-felvételiben, amelyet minden jelentkező használhat adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra – azok is, akik hagyományos jelentkezési lapon nyújtották be jelentkezésüket - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. kedden az MTI-vel. A módosítások határideje idén július 10-e.
A kormány a hazai infokommunikációs ágazatot és a benne rejlő gazdasági és társadalmi fejlődési lehetőségeket kiemelt jelentőségűnek tartja, elismeri az állami ösztönzés fontosságát. A legutóbbi kormányülésen elfogadott nemzeti infokommunikációs stratégia a digitális infrastruktúra, kompetencia, gazdaság és állam területére fókuszálva fogalmazza meg a 2014-2020 közötti időszak elsődleges céljait.
Az elektronikus okiratok olcsóbban készíthetők, továbbíthatók és archiválhatók a hagyományos papír alapúaknál, de elterjedésüket gátolja az, hogy a fogadó oldalon gyakran hiányoznak a technikai feltételek - így összegezhetők azok a megállapítások, amelyek a Magyar Országos Közjegyzői Kamara közelmúltbeli rendezvényén hangzottak el.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft