"EBÉD" címkével ellátott hírek
Két rabnak nyoma veszett és még mindig nem sikerült megtalálni őket a Ferenc pápával október elsején tartott ebéd óta, amelyet a pápa rabokkal, szegényekkel és migránsokkal töltött - jelentették be az olasz hatóságok szerdán.
Mint azt korábban már megénekeltük, bezárt a Meki csabai étterme. Az éhes polgárok körében az ominózus dátum óta számos szóbeszéd kering arról, hogy vajh milyen láncolat fűzi fel magára a kvázi ugaron maradt területet. Nos, a Burger King - egyelőre legalábbis - biztosan nem.
2400, 18 évesnél idősebb, internetező, teljes vagy részmunkaidőben dolgozó munkavállalót kérdeztek meg nemrég az ország egész területéről a munkahelyi étkezési szokásairól.
Magyarország nagyon sok hátrányos helyzetű településén nagyon sok gyerek csak hétköznapokon jut meleg ételhez, akkor, amikor iskolában vannak. A hétvégéken illetve ünnepnapokon, amikor nincs tanítás és nem kell iskolába menni, nem főznek a menzákon, otthon kell ebédelni a gyerekeknek. A helyzet az, hogy Magyarországon, ünnepnapokon sok ezer otthonban nem tudnak meleg ételt varázsolni a asztalra. Battonya is közéjük tartozik.
A válsággal küzdő Görögországban egyre népszerűbb a közösségi főzőoldal, amely mára már nem csak a családi kassza kiegészítéséről szól, s hamarosan indul a londoni megfelelője- olvasható a híradó.hu-n.
A kelet-indiai Bihar szövetségi állam fővárosa, Patna közelében található iskolában összesen 47 diák lett rosszul, miután kedden ettek az oktatási intézményben kiosztott ingyenebédből.
A 15-25 évesek 82 százaléka szerint kiadósnak, tartalmasnak kell lennie a reggelinek, de csupán 23 százalékuk kezdi mindig ezzel a napot - derül ki egy felmérésből.
Ezúttal nem együtt fogyasztja el újévi ebédjét a cseh államfő és a miniszterelnök.
Flancos étterem, gyorsétkezde, menüs kiszállítás vagy otthonfőzés: a választás függ a pénztárcától, a kényelemtől és nem utolsó sorban az egyedi igényektől. A legtöbben nem engedhetik meg maguknak az éttermi étkezést, legfeljebb különleges alkalmakkor mennek el valami szép helyre, a fiatalok többsége viszont a gyorséttermeket helyezi előtérbe. Napi kérdésünkben a békéscsabaiak szokásai iránt érdeklődtünk.
Békéscsaba belvárosának egyik legszebb felújított épülete a 2010-ben átadott Ibsen Ház, amely az Univerzál Áruház és a Békéscsabai Jókai Színház közé ékelődik. A Közgé (Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Kollégium) átalakításával kialakított épületben - a sok kulturális és oktatási tér mellett – helyet kapott egy étterem is. A városban talán a legjobb adottságokkal, a sétálóutca legszebb részén, a Jókai Színház és a 100-as ABC közvetlen szomszédságában, rendezvényekre, színházi előadásokra szakosodott környezetben. Olyan helyen van tehát, ahol nagyon sok ember megfordul, a nap minden szakában. Az éttermet február elsejétől két fiatal vállalkozó, Vantara Gyula Gábor (31) és Bíró Csaba (32) üzemeltetik. Az étterem reggeltől késő estig mindig a napszaknak megfelelő szolgáltatást fog nyújtani vendégeinek - derült ki a hír6.hu megyejárása során.