"EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁS" címkével ellátott hírek
Egyre jobban felértékelődnek az egészségbiztosítások, a munkáltatók a súlyosbodó munkaerőhiány miatt ösztönző eszközként alkalmazzák ezt a juttatást - derül ki az Union Biztosító egyik legutóbbi felméréséből.
Az amerikai Kongresszusi Költségvetési Bizottság (CBO) közzétette szerdán számításait Donald Trump egészségbiztosítási terveivel kapcsolatban, s arra jutott, hogy 2026-ig mintegy 23 millió amerikai veszítené el egészségbiztosítását, ha megszavazzák a republikánusok törvénytervezetét.
Már 45 milliárd forinttal tartoznak a kórházak az orvostechnikai eszközöket beszállító vállalkozásoknak. A cégek az egészségbiztosítási kassza év végi maradványának szétosztásában bíznak.
Szakmai fórumra gyűltek össze a szakemberek szerda délelőtt a Békés Megyei Kormányhivatal épületében. A cél az volt, hogy tájékozódjanak a társadalombiztosítás, ezen belül az egészségbiztosítás és a nyugdíj, valamint a munkaügy, egyes adó- és járulékváltozásokról. Az összejövetelre nagyobb cégek, intézmények és hivatalok szakemberei, tb-ügyintézői, könyvelői látogattak el.
A korrupcióellenes ügyészségnél (DNA) tesz feljelentést a román miniszterelnöki hivatal az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) ellenőrzése során feltárt lehetséges törvénysértések miatt - közölte vasárnap a bukaresti kormány sajtóirodája.
A kezdődő síszezon közeledtével célszerű kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, illetve ellenőrizni az érvényességét - hívta fel a figyelmet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerdán.
A magán-egészségbiztosítás fellendítését is célzó módosító indítványt nyújtott be az adótörvényekhez Papcsák Ferenc; a fideszes képviselő javaslatának lényege, hogy az egészségpénztárba befizetett összegeket a jövőben betegségbiztosítások finanszírozására is fel lehessen használni - írta a Napi Gazdaság szerdán.
A magyar lakosság 37 százalékát érdekli az olyan egészségbiztosítás, amely áthidalja a várakozást, az ellátási körülményeket, valamint az orvos-beteg kommunikáció hiányát, de az igény kétharmadra nő, ha a magánbiztosítás díját a munkaadó fizeti - közölte az Union Biztosító felmérésének eredményét.
Az új szabályok szerint a 2012. szeptember 1-jétől elhelyezkedők biztosítási jogviszony létesítésekor kötelesek átadni az új munkáltatójuknak azt a jövedelemigazolást, amelyet az előző foglalkoztatójuktól kaptak, vagy maguknak kell azt eljuttatniuk az illetékes hatóságnak - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.
A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) a társadalombiztosítás megújítását szolgáló országgyűlési határozat tervezetének társadalmi konzultációjára készül - közölte Gál Péter, a Semmelweis Egyetem Menedzserképző Központjának munkatársa.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft