"EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS" címkével ellátott hírek
Negyed századdal ezelőtt, amikor a Famíliatészta Kft. létrejött, még nem gondoltak arra, hogy negyed századdal később milyen újításokra készülnek majd. Nem is gondolhattak, hiszen 1992-ben ez a fogalom még nem is létezett.
Gyümölcslé, teljes kiőrlésű pékárú, vegaszendvics - a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége javaslatot dolgozott ki az iskolai büfékínálatra.
Az egészséges élelmiszer ma a gazdagok luxusa Magyarországon - mondta az LMP elnökségi tagja, vidékfejlesztési szakszóvivője vasárnap az MTI-nek.
Elindult a menzareform: mire számíthatnak a jövőben a gyerekek, mi kerül a tányérjukra ezentúl?
A halfajok közti népszerűségi verseny egyértelmű nyertese a ponty – ezt kedvelik leginkább a magyarok. A halfogyasztási szokásainkról készített felmérés szerint még mindig nagyon kevés halat eszünk.
Országos patikanapot tartanak szerdán, az idei rendezvény fókuszában az egészséges táplálkozás, az emésztési zavarok és a fogyókúra egymáshoz szorosan kapcsolódó területei állnak. A tizenegyedik alkalommal meghirdetett esemény országos megnyitója Gödön lesz.
Szegeden tartottak csütörtökön konferenciát annak érdekében, hogy Csongrád megyében minél többen megismerjék a Mintamenza Programot. A Mindennapi egészségünk – új alapok a közétkeztetésben című rendezvényen a közétkeztetés került a középpontba, valamint a Mintamenza Program, és annak eddigi tapasztalatai.
Természet közeli iskola – ez a címe annak a programnak, amit az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai intézményegységében szerveztek pénteken. A gyerekek az egészséges táplálkozással, az egészséges életmóddal, az egészség- és környezetvédelemmel ismerkedtek.
A Békés Megyei Hunyadi János Közoktatási Intézmény kollégista diákjai számára 2013 tavasza az egészség és egészséges életmódra nevelés tükrében telik. Nem csupán sportfoglalkozásokkal, hanem érdekes előadásokkal is ösztönzik a diákokat az egészségesen élhető életre.
Regionális programindító munkaértekezletet tartottak a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervénél a mintamenza csapatok képviselőinek részvételével. Az összejövetelen tájékoztatást kapott a hallgatóság a programról, valamint a szükséges teendők ellátásáról.