"EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS" címkével ellátott hírek
Az immunrendszer hasonlóan reagál a magas zsír-, cukor- és kalóriatartalmú étrendre, mint a bakteriális fertőzésekre, a szervezet védekező rendszere hosszú távon támadóvá válik a Bonni Egyetem kutatónak tanulmánya szerint.
A kormány intézkedéseinek köszönhetően már alig található egészségtelen étel az iskolai büfékben - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton az Iskolabüfé fesztiválon.
Negyed századdal ezelőtt, amikor a Famíliatészta Kft. létrejött, még nem gondoltak arra, hogy negyed századdal később milyen újításokra készülnek majd. Nem is gondolhattak, hiszen 1992-ben ez a fogalom még nem is létezett.
Gyümölcslé, teljes kiőrlésű pékárú, vegaszendvics - a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége javaslatot dolgozott ki az iskolai büfékínálatra.
Az egészséges élelmiszer ma a gazdagok luxusa Magyarországon - mondta az LMP elnökségi tagja, vidékfejlesztési szakszóvivője vasárnap az MTI-nek.
Elindult a menzareform: mire számíthatnak a jövőben a gyerekek, mi kerül a tányérjukra ezentúl?
A halfajok közti népszerűségi verseny egyértelmű nyertese a ponty – ezt kedvelik leginkább a magyarok. A halfogyasztási szokásainkról készített felmérés szerint még mindig nagyon kevés halat eszünk.
Országos patikanapot tartanak szerdán, az idei rendezvény fókuszában az egészséges táplálkozás, az emésztési zavarok és a fogyókúra egymáshoz szorosan kapcsolódó területei állnak. A tizenegyedik alkalommal meghirdetett esemény országos megnyitója Gödön lesz.
Szegeden tartottak csütörtökön konferenciát annak érdekében, hogy Csongrád megyében minél többen megismerjék a Mintamenza Programot. A Mindennapi egészségünk – új alapok a közétkeztetésben című rendezvényen a közétkeztetés került a középpontba, valamint a Mintamenza Program, és annak eddigi tapasztalatai.
Természet közeli iskola – ez a címe annak a programnak, amit az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai intézményegységében szerveztek pénteken. A gyerekek az egészséges táplálkozással, az egészséges életmóddal, az egészség- és környezetvédelemmel ismerkedtek.