"EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS" címkével ellátott hírek
Már egy rántottát sem tudsz jóízűen megenni, mert attól félsz, hogy a kardiológián végzed? Lepereg előtted az életed, amikor kávéval vagy mesterséges édesítőszerrel kínálnak? Akkor jobb, ha tudod, hogy hasztalanul tiltakozol ellenük, mert mértékkel fogyasztva (!) semmiféle galibát nem okoznak.
Az immunrendszer hasonlóan reagál a magas zsír-, cukor- és kalóriatartalmú étrendre, mint a bakteriális fertőzésekre, a szervezet védekező rendszere hosszú távon támadóvá válik a Bonni Egyetem kutatónak tanulmánya szerint.
A kormány intézkedéseinek köszönhetően már alig található egészségtelen étel az iskolai büfékben - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton az Iskolabüfé fesztiválon.
Negyed századdal ezelőtt, amikor a Famíliatészta Kft. létrejött, még nem gondoltak arra, hogy negyed századdal később milyen újításokra készülnek majd. Nem is gondolhattak, hiszen 1992-ben ez a fogalom még nem is létezett.
Gyümölcslé, teljes kiőrlésű pékárú, vegaszendvics - a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége javaslatot dolgozott ki az iskolai büfékínálatra.
Az egészséges élelmiszer ma a gazdagok luxusa Magyarországon - mondta az LMP elnökségi tagja, vidékfejlesztési szakszóvivője vasárnap az MTI-nek.
Elindult a menzareform: mire számíthatnak a jövőben a gyerekek, mi kerül a tányérjukra ezentúl?
A halfajok közti népszerűségi verseny egyértelmű nyertese a ponty – ezt kedvelik leginkább a magyarok. A halfogyasztási szokásainkról készített felmérés szerint még mindig nagyon kevés halat eszünk.
Országos patikanapot tartanak szerdán, az idei rendezvény fókuszában az egészséges táplálkozás, az emésztési zavarok és a fogyókúra egymáshoz szorosan kapcsolódó területei állnak. A tizenegyedik alkalommal meghirdetett esemény országos megnyitója Gödön lesz.
Szegeden tartottak csütörtökön konferenciát annak érdekében, hogy Csongrád megyében minél többen megismerjék a Mintamenza Programot. A Mindennapi egészségünk – új alapok a közétkeztetésben című rendezvényen a közétkeztetés került a középpontba, valamint a Mintamenza Program, és annak eddigi tapasztalatai.