"EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS" címkével ellátott hírek
Javult a gyerekek menzai étrendje, de csökkenteni kellene az édességek, a mogyorófélék és a fimopékáruk mennyiségét - mondta Varga Anita, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet dietetikusa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.
Ha az emberek egészségesebb, több gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó étrendre térnek át, akár 55 százalékkal is csökkenhet a "vízlábnyom" egy új tanulmány szerint.
A franciák ötödének nem telik napi három étkezésre és nem tud egészségesen táplálkozni - derül ki az Ipsos közvélemény-kutatóintézet kedden közzétett felméréséből,
Már egy rántottát sem tudsz jóízűen megenni, mert attól félsz, hogy a kardiológián végzed? Lepereg előtted az életed, amikor kávéval vagy mesterséges édesítőszerrel kínálnak? Akkor jobb, ha tudod, hogy hasztalanul tiltakozol ellenük, mert mértékkel fogyasztva (!) semmiféle galibát nem okoznak.
Az immunrendszer hasonlóan reagál a magas zsír-, cukor- és kalóriatartalmú étrendre, mint a bakteriális fertőzésekre, a szervezet védekező rendszere hosszú távon támadóvá válik a Bonni Egyetem kutatónak tanulmánya szerint.
A kormány intézkedéseinek köszönhetően már alig található egészségtelen étel az iskolai büfékben - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton az Iskolabüfé fesztiválon.
Negyed századdal ezelőtt, amikor a Famíliatészta Kft. létrejött, még nem gondoltak arra, hogy negyed századdal később milyen újításokra készülnek majd. Nem is gondolhattak, hiszen 1992-ben ez a fogalom még nem is létezett.
Gyümölcslé, teljes kiőrlésű pékárú, vegaszendvics - a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége javaslatot dolgozott ki az iskolai büfékínálatra.
Az egészséges élelmiszer ma a gazdagok luxusa Magyarországon - mondta az LMP elnökségi tagja, vidékfejlesztési szakszóvivője vasárnap az MTI-nek.
Elindult a menzareform: mire számíthatnak a jövőben a gyerekek, mi kerül a tányérjukra ezentúl?