"EGÉSZSÉGÜGY" címkével ellátott hírek
Az egyik legnagyobb amerikai befektetési bank, a Goldman Sachs nemrég kiadott jelentésében figyelmezteti a pénzembereket: óvatosan kell közelíteni biotechnológiához és génterápiához, mert ha túl hamar meggyógyulnak az emberek, nem lesz kit kezelni, így nem térül meg a befektetés.
Egyik párt sem kapott jelest, de van két jó program a gyengébbek mellett.
Egy kutatásban a Fidesz-szavazók többsége is úgy nyilatkozott, hogy többet kellene költenie az államnak az egészségügyre.
Az Európai Bizottság országjelentésében pozitívumok is voltak a magyar egészségügyről, dicsérték például a kórházi ágyak számát és a vastagbélrák-szűrési programot.
A héten tovább folytatódtak a sztrájktárgyalások az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Egészségügyért Felelős Államtitkársága, valamint az ágazati reprezentatív szakszervezetek és stratégiai partnereik között - tájékoztatta az Emmi pénteken az MTI-t.
A Független Egészségügyi Szervezet kész sztrájkolni jövő év elején, ha addig nem lesz érzékelhető béremelés.
A következő években több száz milliárd forintot fordítanak a budapesti és Pest megyei kórházfejlesztésekre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
A Demokratikus Koalíció arra kéri Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy az egészségügyben uralkodó állapotok miatt mondjon le posztjáról.
Nyolc év békéscsabai orvostalanság után a Budapestre való visszaköltözésemet egy laborvizsgálattal ünnepeltem. Abszurtisztán, 2017.
Az LMP szerint Magyarország megújulásához megújuló egészségügyre van szükség, ehhez jövőre 300 milliárd forintot csoportosítanának át.