"EGÉSZSÉGÜGY" címkével ellátott hírek
A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy jelentsen be válsághelyzetet az egészségügy területére, és tegyen meg mindent a biztonságos betegellátás érdekében - mondta László Imre, a DK országgyűlési képviselője pártja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Július 1-je a magyar egészségügy legkiemelkedőbb ünnepe, amelyen országszerte Semmelweis Ignácra emlékeznek, a magyar anyák megmentőjére. E jeles alkalomból Dévaványán is köszöntötték az egészségügyben dolgozókat, akiknek műsorral, majd állófogadással készültek.
Nagy változásokat ígérnek kormányzásuk kilencedik évére. Fókuszban a béremelés.
Semmelweis Ignác orvos, az anyák megmentője születésnapján (1818. július 1.) ünneplik a magyar egészségügy napját.
Átadták a nemzeti egészségprogramokat az országos intézetek vezetői Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének. Ezeket kiegészítik, összevetik és fésülik, majd így kerül kialakításra egy korszerű népegészségügyi program, aminek középpontjában a megelőzés lesz. Kiemelt figyelmet fordítanak a kórházi fertőzések visszaszorítására is.
Aki fogékony a betegségre, nem eléggé védett ellene, azt újraoltják - derül ki a Népszava cikkéből.
Hódít a magánegészségügy.
Az egyik legnagyobb amerikai befektetési bank, a Goldman Sachs nemrég kiadott jelentésében figyelmezteti a pénzembereket: óvatosan kell közelíteni biotechnológiához és génterápiához, mert ha túl hamar meggyógyulnak az emberek, nem lesz kit kezelni, így nem térül meg a befektetés.
Egyik párt sem kapott jelest, de van két jó program a gyengébbek mellett.
Egy kutatásban a Fidesz-szavazók többsége is úgy nyilatkozott, hogy többet kellene költenie az államnak az egészségügyre.