"EGÉSZSÉGÜGY" címkével ellátott hírek
A Jobbik szerint semmit nem tett a kormányzat az egészségügy válságának leküzdéséért; erről pénteki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt Lukács László György országgyűlési képviselő, a prát szakpolitikusa.
Sorra küldik el a betegeket ellátás nélkül. A XXII. kerületi Káldor Adolf szakrendelő felel az egész városrész ellátásáért, de minden hónapban egy óra alatt elfogynak az időpontok, ezért korra, nemre való tekintet nélkül sorra küldik el a betegeket, de azt sem mondják meg, hogy hova máshova mehetnek.
A Fidesz folytatná a béremelést az egészségügyben, emellett kórház- és rendelőfejlesztésekkel javítaná a munkafeltételeket.
A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy jelentsen be válsághelyzetet az egészségügy területére, és tegyen meg mindent a biztonságos betegellátás érdekében - mondta László Imre, a DK országgyűlési képviselője pártja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Július 1-je a magyar egészségügy legkiemelkedőbb ünnepe, amelyen országszerte Semmelweis Ignácra emlékeznek, a magyar anyák megmentőjére. E jeles alkalomból Dévaványán is köszöntötték az egészségügyben dolgozókat, akiknek műsorral, majd állófogadással készültek.
Nagy változásokat ígérnek kormányzásuk kilencedik évére. Fókuszban a béremelés.
Semmelweis Ignác orvos, az anyák megmentője születésnapján (1818. július 1.) ünneplik a magyar egészségügy napját.
Átadták a nemzeti egészségprogramokat az országos intézetek vezetői Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének. Ezeket kiegészítik, összevetik és fésülik, majd így kerül kialakításra egy korszerű népegészségügyi program, aminek középpontjában a megelőzés lesz. Kiemelt figyelmet fordítanak a kórházi fertőzések visszaszorítására is.
Aki fogékony a betegségre, nem eléggé védett ellene, azt újraoltják - derül ki a Népszava cikkéből.
Hódít a magánegészségügy.