"EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS" címkével ellátott hírek
Kétharmaddal többet fordít a kormány az egészségügyi alapellátásra, mint 2010-ben, az akkori 119 milliárd forint helyett idén már 199 milliárd forintot - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn Szobon.
Donald Trump amerikai elnök indián őslakosok egészségügyi ellátását könnyítő rendelkezést írt alá pénteken.
Romániában háromszor, négyszer többet keresnek az egészségügyi dolgozók magyar társaiknál - közölte Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
Mi garantálja a nyugdíjak értékállóságát és az egészségügy finanszírozását, ha kivezetik a szociális hozzájárulási adót?
A magyar orvosok 42 százaléka külföldre menne dolgozni.
Sarkad Város Önkormányzata az elmúlt néhány esztendőben számos beruházást valósított meg a település és a térség lakosságát szolgáló egészségügyi alapellátás és szakellátás fejlesztése érdekében. A Központi Orvosi Rendelő több nyertes pályázat eredményeként, közel százmillió forintos nagyságrendben került felújításra. A legmodernebb eszközökkel felszerelve 2011. őszén megkezdte működését az egymilliárd forintból megvalósított Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ, valamint öt esztendeje a hatvanmillió forintból megépített, egy gyermekorvosi, felnőtt háziorvosi és fogorvosi rendelőnek otthont adó Anti úti orvosi rendelő is.
Sereghajtók között vagy Magyarország az egészségügy helyzetét tekintve. A lengyelek javítottak és beértek minket.
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 2017-es átfogó egészségügyi felmérése szerint Magyarországon jóval a fejlett országok átlaga felett nőttek az egészségügyi ráfordítások, amiben döntő szerepe van az egészségügyi béremeléseknek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.
Hamarosan megkapják a fogorvosok a hárommillió forint plusztámogatást, az erről szóló kormányhatározat és kormányrendelet megjelent a Magyar Közlönyben csütörtökön - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmmi) egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-vel.
Július 1-je Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja, egyben az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. Holnap ezért zárva lesznek a háziorvosi, a fogorvosi, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók is.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft