"EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS" címkével ellátott hírek
Sarkad Város Önkormányzata az elmúlt néhány esztendőben számos beruházást valósított meg a település és a térség lakosságát szolgáló egészségügyi alapellátás és szakellátás fejlesztése érdekében. A Központi Orvosi Rendelő több nyertes pályázat eredményeként, közel százmillió forintos nagyságrendben került felújításra. A legmodernebb eszközökkel felszerelve 2011. őszén megkezdte működését az egymilliárd forintból megvalósított Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ, valamint öt esztendeje a hatvanmillió forintból megépített, egy gyermekorvosi, felnőtt háziorvosi és fogorvosi rendelőnek otthont adó Anti úti orvosi rendelő is.
Sereghajtók között vagy Magyarország az egészségügy helyzetét tekintve. A lengyelek javítottak és beértek minket.
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 2017-es átfogó egészségügyi felmérése szerint Magyarországon jóval a fejlett országok átlaga felett nőttek az egészségügyi ráfordítások, amiben döntő szerepe van az egészségügyi béremeléseknek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.
Hamarosan megkapják a fogorvosok a hárommillió forint plusztámogatást, az erről szóló kormányhatározat és kormányrendelet megjelent a Magyar Közlönyben csütörtökön - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmmi) egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-vel.
Július 1-je Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja, egyben az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. Holnap ezért zárva lesznek a háziorvosi, a fogorvosi, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók is.
December közepétől egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük azoknak a diákoknak, akik a nyáron befejezték tanulmányaikat, és még nincs munkahelyük - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője.
A csaknem 27 milliárdos keretet a teljesítmény, illetve részben likviditási szempontok szerint osztották szét.
Kevesebb orvosi ellátást vesznek igénybe a brüsszeliek, mint a Belgium más részén élők, mert jelentős részük nem engedheti meg magának a egészségügyi ellátást - ismerteti az egyik egészségbiztosító által készített felmérés eredményeit egy belga napilap csütörtöki száma.
Egy orvosi vizsgálat alkalmával - az esetleges betegség mellett - az is kiderülhet, hogy az ellátásra szorulónak nem rendezett az egészségügyi ellátásra való jogosultsága, azaz "piros lámpás". Mit lehet ilyenkor tenni?
Térítésmentes orvosi beavatkozássá tenné az önkéntes sterilizálást a többgyermekes szülők számára az ellenzéki Szabadság és Szolidaritás (SAS) - derült ki a szlovák liberális párt által hétfőn nyilvánosságra hozott törvénymódosító javaslatból.