"ÉGETÉS" címkével ellátott hírek
Száz kilogramm zöldhulladék elégetése során mintegy kilencvenmillió köbméternyi levegő szennyeződik, de legalább ennyire kockázatos a nyers fával vagy a hulladékkal történő fűtés. Magyarországon évente csaknem nyolcezer ember veszti életét valamilyen légszennyezettségből fakadó betegség miatt – ez azt jelenti, hogy többen halnak meg így, mint közlekedési balesetben – derült ki az M1 Kék bolygó című műsorából.
A devizahitelesek megsegítéséért tüntettek csütörtökön Kijevben az ukrán parlament előtt, miközben a parlament a valutában felvett hitelek hrivnyára történő átváltásáról szóló törvényjavaslatot vitatta meg.
A kenyai elnök azt ígérte, 2015 végéig megsemmisítik az ország teljes, 100 tonnára becsült elefántcsontkészletét.
Az idén augusztusban és szeptemberben 83 százalékkal kevesebb szabadtéri tűz volt, mint tavaly, 2012 hasonló időszakához képest pedig 88 százalékos a visszaesés - írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Szikrázik a nap, meleg, sőt, hőség van, csapadékra szomjazik a föld. Esőre azonban hiába váruk, az időjósok sem kecsegtetnek semmi jóval, és ha nem figyelünk, ettől jóval melegebb lehet egy szempillantás alatt. Elég hozzá egy eldobott cigarettacsikk vagy üres üveg és lángra kap a kiszáradt aljnövényzet.
269 év után ismét boszorkány kerül máglyára Szegeden: a Múzeumok Éjszakáján, június 22-én, szombaton igazi „boszorkánypör” zajlik majd a színpadon- az elítélt boszorkákat pedig a nagyközönség előtt égetik el. Ugyanezen a napon mutatják be az 1728-as szegedi boszorkányper eredeti iratait: a vádlottak és tanúk vallomásait, valamint a halálos ítéleteket kimondó szavazati jegyzéket.
Egy magyar zászlót is elégettek a Rapid Bucuresti labdarúgócsapatának szurkolói a kolozsvári CFR elleni hétfő esti bajnoki mérkőzésen - közölte kedden a Transindex.ro portál. Az ügy miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a román szövetséghez fordult.
Romlik Miskolc fölött a levegő minősége, ezért a város polgármestere vasárnap elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, tájékoztatott Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője. A szálló por (PM10) koncentrációja túllépte a tájékoztatási küszöbértéket a Búza téren, valamint a Lavotta utcán üzemelő automatikus mérőállomásokon, ezért rendelte el Kriza Ákos polgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.
Szép fakapu, régi téglából rakott kerítés, csinosan felújított parasztház és kerámia házszám a falon. Ez a látvány fogadta a hír6.hu megyejáró autójának utasait, amikor Békésen, a Csap u. 24-es számú ház előtt megálltak. A kép árulkodott, tudni lehetett, hogy valamilyen kézműves ember házához érkeztünk. A kapun belépve nagy fa az udvaron, alatta köcsögfa, rajta köcsögök, a verandán régies padok, egy asztal. A házigazda előttünk ment a ház végéig, s bekalauzolt a birodalmába.