"EGYÉNI VÁLLALKOZÓK" címkével ellátott hírek
Az egyéni vállalkozóknak február 26-ig kell benyújtaniuk 2017-es szja-bevallásukat és befizetniük az adót. Ez az evások és katások határideje is.
Az egyéni vállalkozóknak február 26-ig kell benyújtaniuk 2017-ről szóló szja-bevallásukat és befizetniük az adót. Ez az evások és katások határideje is - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdai közleményében.
Tavaly majdnem 70 ezer egyéni vállalkozás indult Magyarországon, ami messze meghaladja a korábbi évek értékeit, számuk 450 ezerre nőtt, ami közelíti a cégekét - közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-vel.
Békés megyében 2014-ben 7480 egyéni vállalkozó nyújtott be bevallást, ez a szám évről-évre folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, ami országosan is jellemző – tudtuk meg a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Dél-alföldi Igazgatóságának Békés megyei vezetőjétől.
Az adóhatóság revizorai az idén is kiemelt figyelmet fordítanak az egyéni vállalkozók ellenőrzésére, és fókuszban marad az internetes kereskedelem is, a pénztárgépek használatát pedig a "segítő" ellenőrzés helyett a kockázatelemzésen alapuló váltja fel - ismertette Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft