"EGYHÁZ" címkével ellátott hírek
Az LMP szerint az Országgyűlés előtt lévő egyházügyi törvénymódosító javaslat nem tartalmaz elegendő garanciákat az önkényes jogalkalmazással szemben, az egyházi szervezetek szabályozása nem lesz mentes a napi politikától a változtatás által.
Benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek az egyházügyi törvényt módosító javaslatot. A törvénymódosítás elfogadásához kétharmados többség kell.
Több évtized kényszerszünet után mára újraéledt az egyházi iskolarendszer - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Kunszentmiklóson a református templomban, a Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános iskola felújítása és új épületszárnyának átadása alkalmából tartott avatóünnepségen.
A társadalom szélére szorultak egyház általi befogadására szólította fel Ferenc pápa a püspököket a családról szóló szinódust lezáró vasárnapi miséjében. Szólt az "Európa útjain menetelő" menekültekről is.
Egyházi közösségek kezdeményezésére szeptember 25. és 27. között rendezik meg az év legnagyobb, ingyenes szegedi rendezvényét, a Tágas Tér Fesztivált – közölte Czagány Gábor református lelkész, a fesztivál főkoordinátora szerdán Szegeden, Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspökkel és Kovács Ákos előadóművésszel közösen tartott sajtótájékoztatón.
Egyetlen állam sem mondhat le arról az erkölcsformáló erőről, amelyet a vallási közösségek, az egyházak jelentenek - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere kedden a tihanyi apátságban tartott vallásközi konferencián.
Az egyház és a társadalom megújulását szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter-bazilikában bemutatott pünkösdi szentmisén, amely a Szentlélek eljövetelét ünnepelte.
Európai uniós ajánlás végrehajtása érdekében sírkert- és sírhely-rekonstrukciós programot indít a kormány.
Az egyháznak jelen kell lennie az interneten, hogy jobban elérje az embereket - mondta Antonio Spadaro olasz jezsuita pap, teológus a Cybertológia - Hogyan gondoljuk el a kereszténységet a világháló korában? című könyvének bemutatója előtt tartott sajtóbeszélgetésen, kedden Budapesten.