"EGYHÁZ" címkével ellátott hírek
A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a kormány "szavazatokat akar vásárolni" azzal a 119 milliárd forintnyi támogatással, amelyet tavaly év végén ítéltek meg az egyházaknak.
Míg tizenöt évvel ezelőtt az egyház legfontosabb feladata a helyének újra megtalálása volt a szabaddá vált világban, ma intézményes feladatainak ellátása jelenti a legnagyobb kihívást számára - mondta Erdő Péter bíboros, prímás az MTI-nek. Az esztergom-budapesti érsek abból az alkalomból nyilatkozott a távirati irodának, hogy tizenöt évvel ezelőtt, 2003. január 11-en iktatták be hivatalába.
A Vatikán közleményben méltatta az egyházi és állami intézményekben történt szexuális visszaéléseket vizsgáló ausztrál bizottság zárójelentését.
Az egyház késve lépett fel a tagjai által gyermekeken elkövetett szexuális visszaélésekkel szemben - hangsúlyozta Ferenc pápa csütörtökön a kiskorúak védelmében felállított pápai bizottságot fogadva a Vatikánban. A katolikus egyházfő gyorsabb és szigorúbb eljárásra sürgette az egyházi hatóságokat.
Mindenkinek felelőssége van a hit megőrzésében és megvédésében - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
Az LMP szerint az Országgyűlés előtt lévő egyházügyi törvénymódosító javaslat nem tartalmaz elegendő garanciákat az önkényes jogalkalmazással szemben, az egyházi szervezetek szabályozása nem lesz mentes a napi politikától a változtatás által.
Benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek az egyházügyi törvényt módosító javaslatot. A törvénymódosítás elfogadásához kétharmados többség kell.
Több évtized kényszerszünet után mára újraéledt az egyházi iskolarendszer - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Kunszentmiklóson a református templomban, a Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános iskola felújítása és új épületszárnyának átadása alkalmából tartott avatóünnepségen.
A társadalom szélére szorultak egyház általi befogadására szólította fel Ferenc pápa a püspököket a családról szóló szinódust lezáró vasárnapi miséjében. Szólt az "Európa útjain menetelő" menekültekről is.