"EGYÜTTMŰKÖDÉS" címkével ellátott hírek
A Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Építész Kamara ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött délelőtt, a békéscsabai Fiume Étteremben.
A jövő héten elkezdődhetnek az egyeztetések a "demokratikus ellenzék" pártjai között az együttműködésről és az ellenzéki előválasztásról - közölte pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a Párbeszéd Magyarországért társelnöke.
A kormány folyamatos párbeszédre törekszik a zsidó közösségekkel, és támogat minden olyan kezdeményezést, amely a zsidó közösségek együttműködésének javítását szolgálja - közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.
Nagy lehetőség előtt áll a magyar-azeri együttműködés, mert a jelenlegi helyzet nemcsak kihívást, hanem óriási lehetőséget is jelent - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Azerbajdzsánban.
A tények azt mutatják, hogy korábban sosem volt olyan jó és hatékony Magyarország és Kína együttműködése, mint most - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Budapesten.
Az új budapesti amerikai nagykövet érkezésével és az új washingtoni magyar nagykövet munkájának megkezdésével új fejezet nyílhat a két ország közötti politikai együttműködésben - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az M1 Ma reggel című műsorában.
Február 17-én tesz munkalátogatást Magyarországon Vlagyimir Putyin orosz elnök - jelentette be szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Az elmúlt időszak világpolitikai és világgazdasági változásai felértékelik a Nyugat-Balkán jelentőségét Magyarország számára, ezért az eddigieknél is szorosabbra kell fűzni a gazdasági és politikai együttműködést a térség országaival - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
Az együttműködés jegyében Visegrádi Nemzetközi Ifjúsági Konferencia címmel tartanak tanácskozást szombaton Visegrádon Közép-Európa néppárti fiataljai a Fidelitas rendezésében.
Vietnam és Magyarország gazdasági együttműködése még messze nincs megfelelően kihasználva - értett egyet Áder János magyar és Truong Tan Sang vietnami államfő csütörtökön, amikor Hanoiban tárgyaltak. A magyar köztársasági elnök delegáció élén egyhetes látogatáson tartózkodik Vietnamban.