"ÉHÍNSÉG" címkével ellátott hírek
Elég reménytelen a helyzet.
Az éhezők vízililiomot, leveleket és gyökereket esznek, hogy életben maradjanak.
Több mint 9 ezer gyermek harcol Dél-Szudánban, az egymással szemben álló belháborús felek soraiban - jelentette ki Navi Pillay, az ENSZ emberi jogi főbiztosa az országban tett látogatását követően. Hozzátette, hogy ez a háborús bűnök közé tartozik.
Szíriaiak milliói nem tudnak elegendő élelemhez jutni a két és fél éve tartó polgárháború miatt, és egyre több gyermeket fenyeget alultápláltság a közel-keleti országban egy nemzetközi segélyszervezet jelentése szerint.
Amerikai tudósok megtalálták az első bizonyítékát annak, hogy a legkorábbi amerikai telepesek közül akadtak, akik kannibalizmussal vészelték át a szélsőséges körülményeket. A Smithsonian Intézet Természettudományi Nemzeti Múzeuma és a virginai Jamestown archeológusai szerdán közleményben ismertették, hogy egy 14 éves lány maradványainak feltárásakor fedezték fel a kannibalizmus egyértelmű jeleit.
Mintegy 260 ezer ember halt meg Szomáliában a 2011-es éhínség következtében egy jelentés szerint, amelynek részleteit a héten fogják nyilvánosságra hozni - közölték hétfőn tisztviselők.