"ÉJSZAKA" címkével ellátott hírek
Egy magyar-finn-osztrák kutatócsoport infravörös lézerszkennerrel vizsgálta, mi történik a fák lombjával, ha leszáll az éj, a tudósok arra jutottak, hogy a fák is alszanak.
A könyv-, e-könyv-, és folyóirat-kultúrához kapcsolódó programok, köztük beszélgetések, gyerekfoglalkozások és könyvbemutatók is várják az érdeklődőket szombaton a harmadik Olvasás éjszakáján országszerte.
Míg csütörtökön 3000, addig pénteken 1800 migráns töltötte az osztrák fővárosban az éjszakát és várta ki a reggelt, hogy minél előbb továbbutazhasson a német-osztrák határ fele.
Sokat dolgozik éjjel? Pedig az éjjeli munka öregíti az agyat és károsítja a működését - figyelmeztetett egy friss tanulmány.
Sokáig úgy hitték, hogy a ragadozó dinoszauruszok fenyegetése késztette a korai emlősöket az éjszakai életmódra váltásra, ám egy új kutatás alapján olybá tűnik, hogy ősiek már jóval ezt megelőzően is „éjjeli baglyok” voltak.
Az év legrövidebb éjszakája vár ránk (elméletileg). A nyári napfordulóig növekedett a nappalok hosszúsága és csökkent az éjszakáké, innentől azonban ismét hosszabbodnak az éjjelek. A legkurtább éjszaka számos babonát, varázslatot, néphagyományt és hiedelmet tartogat.
Izraeli kutatók eredményei szerint a gyakran megzavart alvás gyorsíthatja a rákos daganat növekedését és fokozhatja betegség agresszivitását. Ezzel kapcsolatban dr. Pikó Bélát, a Pándy Kálmán Kórház Megyei Onkológiai Központ centrumvezető főorvosát kérdeztük.
Leonardo DiCaprio komoly kárt okozott a szállodában: éjszakánként fiatal lányokat vitt fel magához.
A legalább hét órás éjszaki alvás erősíti az egészséges életmód szívvédő hatásait - állítja egy hosszú távú, európai kutatás.
Éjszakai műszakban a revizorok: a NAV a szórakozóhelyeket ellenőrzi. Az országos razzia leginkább a vendéglátóhelyekre koncentrált, ahol a leggyakoribb visszaélés a nyugtaadás elmulasztása.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft