"ELEKTROMOS ÁRAM" címkével ellátott hírek
Egyéves szabadpiaci időszak után péntektől ismét az energiaár-szabályozó hatóság (ANRE) által megszabott, az eddigivel megegyező áron vásárolhatják a villamos energiát a lakossági fogyasztók Romániában.
2020-ra – kis túlzással – a mobiltelefonok fogják uralni a világot, legalábbis ez derül ki a Cisco éves jelentéséből.
A lakossági gázár 1 százalékkal, az elektromos áram ára 2,8 százalékkal nőtt az Európai Unióban (EU) 2013 második felében 2012 második feléhez képest - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak szerdai közleményében.
Ötven kilowattos naperőművet telepít ingyenesen a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferenciaközpontra a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség. A megtermelt energiával az intézményben működő Zenthe Ferenc Színházat támogatják majd, a társulat cserébe a Napszínházzal bővítette a nevét.
Felszínesen szemlélve a zöld energia nagyszerű ötletnek tűnik, sajnálatos módon azonban rendkívül drága és hatalmas állami szubvenciókat emészt fel - írja a Business Insider szombati online kiadása.
A kommunális szennyvíz tisztítására használt baktériumok elegendő elektromos energiát állíthatnak elő, akár az egész szennyvíztisztító telep működtetéséhez is, amerikai kutatók új eljárásával.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft