"ELEKTROMOS AUTÓ" címkével ellátott hírek
Hogy miért is 200 százalékos? Egyrészt, mert 100 százalékban elektromos autó; másrészt pedig 100 százalékban Kia.
Olasz tulajdonosa minden eddiginél nagyobb távolságot autózott ki a Tesla Model S-ből. Az eredmény alapján Budapestről Stuttgartba vagy Firenzébe is simán el lehetne jutni.
Az egyik legnagyobb olajcég vezérigazgatója úgy látja, hogy az olaj iránti kereslet a 2030-as évek elejétől kezdve csökkenni fog.
A Volvo lesz az első olyan autógyártó cég, ami a belső égésű motorról az elektromos meghajtásra tér át.
A legutóbbi, februári békéscsabai közgyűlés egyik etapja az elektromos autó töltőállomások telepítésének a helyszíneiről szólt. A 3 (Jézus Szíve Templom, városi sportcsarnok és Lencsési Általános Iskola) +1-es (Csabagyöngye parkoló) elgondolás sarokpontja épp a plusz egyes tényező volt… Mert, míg az első három eredendően zöld utat kapott, a +1-es létét szavazásra bocsátották. A gombnyomást követően a városi grémium 16 igen, 1 tartózkodás (Takács Péter, LMP) mellett elfogadta, az állomás a Csabagyöngye egyik, az Élővíz-csatorna melletti parkolójában fog felépülni. Nem mellesleg, a +1-es töltőállomás ingyenes telepítését a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. ajánlotta fel. Elsősorban az elektromos autók hasznosságáról beszélgettem az utcán; majd Takács Pétert faggattam.
A kormány elkötelezett az e-mobilitás fejlesztése iránt, a tervek szerint 2020-ra Magyarországon mintegy 30 ezer elektromos jármű fog közlekedni - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára az első támogatott elektromos autó pénteki budapesti átadásán.
A Magyar Posta 18 Nissan elektromos kisáruszállító autóval bővítette gépjárműflottáját, a fejlesztés összköltsége 127 millió forint plusz az ezt terhelő általános forgalmi adó (áfa) - jelentette be a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Itt volt Békéscsabán a világ legjobb autója. Legalábbis egy Teslával érkezett Juhász Imre, az e-mobility Kft. vezetője a Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, 2-es számú műszaki vizsgáló csarnokához. A csarnokban azonban – Magyarországon elsőként – egy Renault Zoe típusú személygépkocsi várakozott arra, hogy a műszaki vizsgát követően tehergépjárművé nyilvánítsák.
A német parlament végre elfogadta a tervezetet, ami nagyban hozzájárulhat az elektromos autók elterjedéséhez.
Jelentős előrelépést hozhat a hazai elektromos autózásban az állami támogatás az MTI-nek nyilatkozó szakértők szerint. Az idei és a jövő évre tervezett keret felhasználása esetén mintegy 3300 új, tisztán elektromos hajtású autót lehetne forgalomba helyezni Magyarországon.