"ELEKTROMOS AUTÓ" címkével ellátott hírek
Kevesebb dokumentumot kellene bemutatni az elektromos autók támogatási kérelménél.
A magyar autósok negyede nyitott az elektromos autó vásárlásra; a szakértői becslések szerint az év végére már 5000 felett lehet az elektromos autók száma Magyarországon - közölte az Ipsos az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében, amelyet legfrissebb felméréséről adott ki.
Rövidesen Magyarországon is gyártanak elektromos járműveket, ám a profilváltás a beszállítók nagy részét hátrányosan érintheti.
Kiemelkedő sikereket ért el az elektromos és hibrid autók eladásában a BMW Magyarországon és globálisan is - közölte Massimiliano Di Silvestre, a BMW Magyarország ügyvezető igazgatója.
A Ford 2022-re 40 darab elektromos és hibrid autóval akar előállni, mik mindegyike a meglévő, népszerű autók átalakítását jelenti.
A támogatásoknak köszönhetően a forgalomba helyezett új autóknak tavaly már több mint a fele elektromos vagy hibrid jármű volt Norvégiában az OFV autóipari üzleti tanácsadó vállalat adatai szerint.
Henrik Fisker csapata nemrég egy újfajta akkumulátorra adott be szabadalmat, ami jóval nagyobb hatótávra és sokkal gyorsabb töltésre képes, mint bármelyik mai modell.
A kanadai Waterloo Egyetem kutatói olyan eljárást dolgoztak ki, ami megháromszorozza az elektromos autók hatótávolságát.
A világ autóipara egy teljesen új korszak előtt áll, és ez különös kihívások elé állítja azokat az országokat, mint amilyen Magyarország is, ahol az autóipar rendkívül fontos szerepet játszik a gazdaság teljesítménye szempontjából - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon az MTI-vel, miután csütörtökön San Franciscóban tárgyalt informatikai és távközlési vállalatok, illetve a Tesla gyár vezetőivel.
A német gyártó hamarosan egy új elektromos modellt fog piacra dobni, és előtte alapos vizsgálatnak vetette alá a konkurenciát.