"ÉLELMISZERBOTRÁNY" címkével ellátott hírek
Aligha erre a megoldásra gondolt a magyar kormány.
A nyári termékeknél is tetten érhető a kettős minőség a Földművelésügyi Minisztérium szerint, ezt igazolta a most lezárult, a jellegzetes nyári termékek összehasonlító vizsgálata, amelyet Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter rendelt el azért, hogy kiderítse: a magyar és a nyugat-európai piacokon azonos márkanév alatt eltérő minőségű élelmiszerlánc-termékeket forgalmaznak-e.
Németországban és Ausztriában jobb az áruminőség, mint Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában - derült ki abból a nemzetközi összehasonlító felmérésből, amelyet a cseh mezőgazdasági tárca megbízásából készítettek a szakértők. A vizsgálat egy gyártó kiválasztott termékének mind az öt országban azonos logó alatt árusított termékeire irányult.
Nem csillapodtak a kedélyek az élelmiszerbotrány ügyében – vagyis abban, hogy a multik silányabb ételeket küldenek Kelet-Európába, mint nyugatra. Csakhogy jön a nyár és megjelentek a szezonális termékek az üzletláncokban, ezért újabb vizsgálatot rendeltek el, hogy kiderüljön: hogy áll most a kettős mérce – Zsigó Róbert, az élelmiszerlánc felügyeletéért felelős államtitkár nyilatkozott a témában.
Várhatóan jövő héten lesz eredménye annak a 100 termékre kiterjedő vizsgálatnak, amelyben a Magyarországon, Ausztriában és több nyugat-európai országban forgalmazott azonos élelmiszerek minőségét ellenőrzik - jelentette be Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az Országgyűlés gazdasági bizottságában hétfőn.
Március második felére lesz eredménye a rendkívüli vizsgálatnak, amelyben egy-egy cég nyugat-európai és magyar piacra szánt azonos termékeit hasonlítja össze a Nébih.
A parlamentben is foglalkozhatnak azzal, hogy eltérő minőségű ételeket kap a multiktól Magyarország, mint a nyugati vásárlók. Az ügy egészen Brüsszelig juthat.
Rothadt és éretlen gyümölcs felhasználásával vádolta meg Kína nagy hazai üdítőitalgyártóit egy üzleti napilap leleplező riportja - a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.
Akár több tonna, újrafelhasznált olajjal és ismeretlen eredetű adalékokkal készült tofu kerülhetett a sanghaji piacokra és boltokba - értesült a sanghaji Dragon TV.
Magyarországról importált, marhahúsként megjelölt lóhúst találtak Angliában - közölte pénteken a brit Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA).
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó