"ÉLELMISZERIPAR" címkével ellátott hírek
Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (Éfosz) önkéntes vállalást fogadott el szerdai közgyűlésén a népegészségügy javulása érdekében, és felhívja a magyarországi élelmiszeripari cégeket, csatlakozzanak kezdeményezésükhöz - közölte a szövetség az MTI-vel.
A 2014. április 6-ai országgyűlési képviselőválasztásokhoz kapcsolódóan a Hír6.hu interjú-sorozatot indított, melyben a régió képviselőjelöltjeit szólaltatja meg. Ezúttal Dr. Kovács József, országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház főigazgató-főorvosa, Békés megye 3. választókerületének Fidesz-KDNP hivatalos képviselő jelöltje válaszolt kérdéseinkre.
Önálló nemzeti standdal és 13 magyar élelmiszeripari cég részvételével mutatkozik be Magyarország a tokiói FOODEX 2014 mezőgazdasági nyersanyag, italáru és élelmiszeripari kiállításon március 3-7. között - tájékoztatta az MTI-t a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán.
Akár százmilliárd forintos nagyságrendű is lehet a 2020-ig tartó élelmiszeripari fejlesztés, mivel az ágazat érdeke az, hogy mennél magasabb feldolgozottságú mezőgazdasági termékek kerüljenek a belföldi- és export piacra - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
Több román élelmiszeripari szakember elutasította azt a vádat, hogy román vágóhidak marhahúsként exportáltak volna lóhúst.
Meg kell teremteni a magyar tulajdonú élelmiszer-ipari bázist, mert van kereslet külföldön és belföldön is a magyar élelmiszer-ipari termékekre és alapanyagokra. A kormány ezekkel a gyártókkal stratégiai szövetséget kíván kötni, közölte zalaegerszegi sajtótájékoztatóján a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.
A Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Salgótarjánban, egy gazdafórumon elmondta: tavaly 2,7 milliárd eurós többletet jelentettek a külkereskedelmi mérlegben a jó terméseredmények.
Közel 1400 tonna, kizárólag valódi csokoládéból készült téli szezonális figurát gyártottak az idei karácsonyi ünnepekre a Nestlé diósgyőri üzemében; ennek 80 százaléka készült exportra, így 2012 telén 23 országba jutnak el Észak-Magyarországról a csokiból formázott termékek - közölte a Nestlé Hungária Kft. hétfőn.
Az ember által okozott üvegházhatású gázkibocsátás akár 29 százalékáért az élelmiszer-termelés lehet a felelős - derült ki egy új tanulmányból.
A háztáji tojásban a dioxintartalom három-négyszeresen meghaladhatja a zárt rendszerben, azaz a tojásgyárakban előállítottat. Így a biotermék nem csupán drágább, hanem ilyesfajta negatív hatása is lehet - figyelmeztetett Mézes Miklós, a Szent István egyetem tanára egy pénteki, gyulai élelmiszerbiztonsággal foglalkozó konferencián.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft