"ÉLETMENTÉS" címkével ellátott hírek
Rosszul lett egy férfi Orosházán, az egyik sportpályán. Leállt a légzése és a keringése is. Életét egy ott sportoló rendőr mentette meg, aki újraélesztette az idős embert, majd a mentők kiérkezéséig fenntartotta a keringését.
Évente három-négyezer embert kell kimenteniük a vízimentőknek Magyarországon - mondta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
Szombat késő este segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem szegedi műveletirányítási központjába, aznap már a sokadik. Ám ezúttal nem a lakosoktól, hanem a mentőszolgálattól érkezett a riasztás.
Dr. Zentay Attila az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet igazgatója a Ma reggelben elmondta, hogy az életmentő láncban nagyon nagy szerepe van az egészségkárosodást először észlelő laikusoknak.
Ma országszerte több helyen segítenek önkéntesek minden érdeklődőnek, hogy elsajátítsák az újraélesztés alapfokú lépéseit A kezed életet menthet nemzetközi újraélesztési napon.
Az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezete és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság elsősegélynyújtó tanfolyamot szervezett a közterületen szolgálatot teljesítő rendőrök számára.
Egy hónapon át tartó véradókampányt indítottak augusztusban. Három budapesti és 20 vidéki helyszínen várják az önkéntes véradókat a Motoros Family civil szervezet és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány. A szakemberek szerint a nyár utolsó hónapjában van szükség a legtöbb vérre.
Gyetvai Dávidnak tavaly egy családapa köszönhette az életét, egy internetes szavazáson ő lett az év embere - írta a hirado.hu.
A Heimlich-fogást alkalmazva megmentette egy rangos amerikai golftorna igazgatójának életét Clint Eastwood.
Már otthonában növekszik az a baba, akit fogantatásának 27. hetében, három hónapig agyhalottként kórházban kezelt édesanyja méhéből császármetszéssel segítettek világra a nyáron a debreceni szülészeti klinikán - közölte Fülesdi Béla, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) elnöke szerdán nemzetközi sajtótájékoztatón.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft