"ELHALÁLOZÁS" címkével ellátott hírek
Meghaladta a százat az elmúlt hét végén Romániában az influenza halálos áldozatainak száma, a járvány továbbra is főleg az ország déli megyéit sújtja.
Mélypontra zuhant a születésszám Spanyolországban az idei első félévben - közölte kedden a spanyol statisztikai hivatal (INE).
Négyre emelkedett a portugáliai legionárius betegségben elhunytak száma, a fertőzötteké pedig velük együtt elérte a 160-at - közöltek a járvánnyal kapcsolatos friss adatokat a hatóságok. A fertőzés forrását továbbra sem ismerik. Az első megbetegedéseket péntek este jelezték a fővárostól, Lisszabontól mintegy 30 kilométerre lévő Vila Franca de Xirából.
Egy nagy léptékű, hosszú távú amerikai tanulmány eredményei szerint a rendszeres futás időtartamától és tempójától függetlenül is csökkenti a szívproblémák miatti halálozás kockázatát.
Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Grosics Gyula, a legendás Aranycsapat kapusa.
A kevesebb mint napi két adag ital is növelheti a rák kifejlődésének a kockázatát, olyannyira, hogy az alkohollal kapcsolatba hozott rákbetegségek egyharmada mérsékelt szeszesital-fogyasztáshoz köthető - állapították meg amerikai kutatók, külön kiemelve a mellrákos elhalálozásokat, amelyek 15 százalékát kimutathatóan alkohol okozza.
A nemzeti átlagon felüli a rákos betegségek miatti halálozás aránya Sanghajban: az orvosok szerint elsősorban az elöregedő társadalom és az egészségtelen életmód a jelenség oka.
A rák és a krónikus betegségek okozzák a nem hirtelen halálozások csaknem felét az Európai Unió országaiban – állapították meg a 27 uniós országban lefolytatott felmérésük alapján kutatók. A BMJ Supportive and Palliative Care című szakfolyóiratban ismertetett tanulmány szerint a rák és krónikus betegségek miatti halálozási arány a legmagasabb Bulgáriában, Magyarországon és Dániában, a legalacsonyabb Cipruson, Írországban és Szlovákiában.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft