"ELŐRE" címkével ellátott hírek
Szomorú volt az idő, csepergett az eső, 2018. február 20-án Békéscsabán. Ha szabadtéri kézilabdameccset játszottak volna a Szabolcs utcai Vízmű-pályán, az időjárás alaposan megnehezítette volna a játékosok dolgát
Három forduló ment le az NBII-es bajnokságból, és a csabaiak statisztikusának még nem kellett megnyitnia a házi gólszerzők listáját. A Soroksár optimális ellenfélnek látszott arra, hogy a hazaiak levegyék magukról a góltalanság átkát. Ami végül sikerült is, de az első gól nem hozta meg az első győzelmet, csak az első pontot. Egyébként is, mindössze két percig tudtak örülni a hazaiak, mert ennyi idő telt el a vezető gól és az egyenlítő gól berúgása között.
„Le style est lhomme même” – a stílus maga az ember. Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja mondta ezt 1733-ban, akadémiai székfoglalóján, és a mondat a mai napig érvényes, sőt, ma talán még jobban, mint Buffon korában. A francia természettudós tudta, hogy mit beszél. Mint ahogyan tudták, hogy mit beszélnek a Békéscsaba 1912 Előre FC vezetői, új és régi játékosai a Kórház utcai stadion állóhelyi lelátójának A - szektora előtti oldalvonal mellett berendezett asztalainál szemben ülve a drukkerekkel.
Hogy, mit hoz a jövő? Nem lehet tudni, de nem mi leszünk a főesélyesek a feljutásra – elmélkedett Tusi (Baukó András 75) Szarvas Péter polgármester irodájában, szerda délután. – De, hát a labda kerek, meg gurul, bármi megeshet. Ez így is van, meg tulajdonképpen így is volt, mióta a labdarúgást feltalálták, de egy pici szeglete még nagyon sokáig volt a focilabdáknak! Bizony még akkor is volt, amikor Tusi 52 évvel ezelőtt elszegődött az Előréhez.
Az igazság pillanatára még várni kell, de már nem sokáig, mire eljön a május elseje, addigra a kiesőjelöltek aranyháromszögében Felcsúton, Angyalföldön és Békéscsabán is véget érnek a spekulációk. Egy városban az öröm, a másik kettőben a bánat biztos tudatával élnek majd tovább a futballhoz kötődő emberek. A Békéscsaba, Vasas mérkőzés keddi döntetlenje az égvilágon semmit nem változtatott a mérkőzés előtti állapotokon. És, ha a Felcsút ma (szerdán) nyerni tud az MTK ellen, akkor papíron ő kerül a legrosszabból a legjobb pozícióba a három kiesőjelölt közül, hiszen 28 pontjával feljön a tízedik, míg a Békéscsaba visszakerül az utolsó helyre, amely pontosan annyit ér, mint a Vasasnak az utolsó előtti.
Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy Anglián kívül Európa országaiban a nemzeti kupa megnyerése lényegesen kisebb presztízsű dolog, mint a bajnokság megnyerése. 2016-ban Magyarországon a bajnokság már két fordulóval ezelőtt eldőlt, miután a Ferencvárost már a matematika segítségével sem lehet utolérni. Éppen ezért a Magyar Kupa döntője mégis felértékelődött, hiszen a bajnoki helyezésen kívül ez maradt az egyetlen Nemzetközi kupaporondra vezető ösvény.
Békéscsaba - Újpest, gyakorlatilag országos kettes a totón. A statisztikák alapján dolgozó tipplatolgatók egészen biztos, hogy a kettesre adták volna a meccset, minimális döntetlen eséllyel, „Iksz-kettőben”, azaz két esélyben biztosan megállt volna a totótipp.
Az első az utolsó ellen! A két csapat játékosai bár mindannyian a győzelem reményével lépnek pályára, azért teljesen más motivációs szintről indulnak. Az első helyezett csapatban játszók természetesen tudják és szabályosan le is nyilatkozzák, hogy nincs könnyű, előre lefutott mérkőzés, azt is tudják, hogy még nincs vége a bajnokságnak, minden pontra szükségük van, tisztelik minden ellenfelüket és úgy is készülnek a mérkőzésre.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft