"ÉLŐVÍZ-CSATORNA" címkével ellátott hírek
Ma délután holtestet emeletek ki a megyeszékhely Élővíz-csatornájából.
A családi nevét szerényen elhallgató olvasónk, Sándor – Levente nevű unokájával a békéscsabai Élő-vízcsatorna partján (épp a Csabagyöngyike táján) sétált Pünkösd vasárnap délután. S miközben csudálatosan működött köztük a kémia, hirtelen a kisskac a Körösben egy, az életéért küzdő, hevesen kapálózó tengerimalacra lett figyelmes.
Orbán Viktor múlt heti békéscsabai látogatásának és ígéreteinek minden bizonnyal számos hozadéka lesz. Az egyik ilyen ígéretről tartottak sajtótájékoztatót Békéscsaba, Gyula és Békés al- és polgármesterei.
Valódi, az évszaknak megfelelő időjárás állt be az elmúlt néhány napban az egész országban.
Kerózni jó. Pláne, amikor nagy pelyhekben hull a hó… (amúgy a pravoszláv naptár szerint épp most lenne karácsony). Tényleg az a nagyszerű ebben a közlekedési formában, hogy nem suhan el melletted a város – inkább a bicaj visz a városhoz. Így történhetett meg, hogy a befagyott Élővíz-csatorna békéscsabai szakszán egy hófehér kacsát láthattam a csabaiasított vadkacsák (tőkésréce) között, mi több, így történhetett meg, hogy a csabaiasított vadkacsák és a hófehér házi közt egy mandarinkacsát (mandarinréce) is láthattam. De vajon hogy került ide ez a csudálatos ázsiai mandarinkacsa? Kínából vagy csak valamelyik Cser utcai díszkacsa fantól lépett meg… akarom mondani szárnyalt el?
Vagy mi? (ez is egy 2015-ös visszapillantó anyag) Az év első napjaiban a vihar áldozata lett a békéscsabai Árpád sori, vagy inkább csabeni népnyelven a Zsilip sori sétány egyik tölgyfája.
Szerkesztőségünket többen megkeresték azzal, hogy búvárok kutatnak Békéscsabán, az Élővíz-csatornában. Szemfüles fotós kollégánk kiderítette, mi rejtőzik a felszín alatt.
Szerda kora délután egy lehajtott, fejhallgatós fejű, jobb kezében hosszú bottal, nagy bőszen bóklászó fiatalembert láttam a békéscsabai Élővíz-csatorna partján. Leegyszerűsítve, egy kincskeresőre bukkantam. Aki válaszol: Mogyorósi Endre; én kérdezem.
Szokásához híven az ősz nemcsak esőt és komor hangulatot hozott magával, hanem pompás színeket és fényeket is.
És itt azonnal ki is esik a körből B. Mama (ugyanis nem engedi, hogy lefotózzam az Élővíz-csatorna partján), így csak Békéscsaba Csucsuja maradhat a fedélzeten, a felvételen. Noha B. Mama végig a háttérből löki a sódert.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft