"ELTE" címkével ellátott hírek
Az agy gyakori részgráfjait azonosították az ELTE matematikus kutatói; a lista azért különösen fontos, mert a funkcionális agyi áramkörök összetevőinek felismerésével érthető csak meg pontosabban az agy működése.
A kutyák közötti dominanciaviszonyt vizsgálták az Eötvös Loránd Tudományegyetem Etológia Tanszékének kutatói.
Nem csak a fajta és a méret számít.
Az ELTE fiatal jogászai abszolút első helyet értek el a Washingtonban megrendezett Jessup Nemzetközi Jogi Perbeszédversenyen az összevont felperesi és alperesi beadványok kategóriában - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.
Nagyon pontosan segítette az égbolt-polarizációs viking navigáció a hajósokat még felhős meteorológiai viszonyok között is - mutatták ki számítógépes szimulációkkal az ELTE kutatói.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem vezeti a HVG 2018-as felsőoktatási rangsorát. Ezen a héten jelenik meg a HVG Diploma 2018.
Figyel a gazdájára, szívesen válaszolgat, jól tanítható, ezért már törpemalaccal is kísérleteznek a magyar viselkedéskutatók. Talán kiderül, hogy a négylábúak agya az ember miatt alakult át, vagy ősidőktől fogva alkalmas volt a beszédértésre.
Az ELTE támogatja a fenntartó azon kezdeményezését, hogy az intézménybe integrálják a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdaság- és társadalomtudományi karát jövő augusztustól. Az ELTE szenátusának döntéséről kedden tájékoztatták az MTI-t.
Lányokat és transzlányokat hív csókolózni a Labrisz Egyesület csütörtök este 8 órára ELTE BTK területén lévő Könyvtár Klubba, a Múzeum körútra. A csók-flashmobbal szeretnének tiltakozni az ellen, hogy nemrég a klubban egy pultos lány a beszámolók szerint „visszataszító hangnemben” kiabált rá két lányra, akik megcsókolták egymást.
Változatos eszközökkel küzd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara (ELTE ÁJK) az erőszak minden formája, így a nőkkel szembeni és a gólyatábori erőszak ellen - közölték az intézmény képviselői egy pénteki budapesti háttérbeszélgetésen.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft