"EMBRIÓ" címkével ellátott hírek
Mesterséges embriókat hoztak létre laboratóriumban hímivarsejt és petesejt helyett egerek őssejtjeinek felhasználásával holland tudósok.
Rekordot jelentő 24 év után született egészség gyermek egy lefagyasztott embrióból az Egyesült Államokban.
Elevenszülő lehetett az a 250 millió éve élt, rendkívül hosszú nyakú tengeri gyík, amelynek fosszíliájában, illetve a fosszília hasában egy embriót találtak. Eddig úgy vélték erről az őshüllőről, hogy utódait kizárólag tojásokban hozta világra.
Amerikai kutatóknak először sikerült ember és sertés genetikai anyagából hibrid embriót, úgynevezett kimérát előállítani - számolt be a BBC hírportálja a Cell című szaklapban megjelent tanulmányról.
Egymillió szignó kell az EU hét országában ahhoz, hogy a döntéshozók elgondolkodjanak az embriók védelmén. A nemzeti minimum 16 ezer 500 aláírás, Magyarország ennek több mint a háromszorosát teljesítette.
Világra jött az első olyan lombikbaba, akit embrióállapotában új, olcsó technikával vizsgáltak, hogy van-e örökletes betegsége.
Egy dinoszauruszfészek felfedezése az eddigi legprimitívebb embriókat tárta fel, melyek egyúttal a legidősebbek közé is tartoznak.
Korszerű klónozási technológia segítségével újjáélesztették és működésbe hozták egy harminc éve kihalt békafaj genomját ausztráliai tudósok, aminek eredményeként néhány napig életben maradó embriókat hoztak létre.
Nőstényből hímneművé változtatott csirkeembriókat japán tudósok egy csoportja: a kísérlet a nemi differenciálódás kutatásához, valamint a csirkefarmok termelékenységének javításához is hozzájárulhat - írta csütörtökön a Jomiuri Simbun japán napilap.
A hálózat tagjai 18 és 30 év közötti nőket - többnyire rossz anyagi helyzetű vidéki egyetemi hallgatókat - vettek rá, hogy bocsássák áruba petesejtjüket.