"EMELKEDÉS" címkével ellátott hírek
Idén hat százalék felett alakulhat a reálkeresetek emelkedése a tárca számításai szerint - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Tovább emelkedtek a munkaerőköltségek az Európai Unióban és az euróövezetben az idei első negyedévben.
Az év első felében is tovább folytatódott a keresetek dinamikus emelkedése, ugyanis a január-júniusi időszakban, köszönhetően az alacsony inflációnak, 7,5 százalékos volt a reálbér-növekedés - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a keresetek január-júniusi adatait kommentálva pénteken az M1 aktuális csatornán.
Az előző üzleti évhez képest 14,6 százalékkal, mintegy 47,01 milliárd forintra növelte értékesítési árbevételét 2015-ben az IKEA Magyarországon - mondta Marek Feltl, a társaság Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Bruttó 111 000 forintos jövő évi minimálbérről és bruttó 129 000 forintos garantált bérminimumról írt alá egyezséget három munkaadói szervezettel és két szakszervezeti szövetséggel Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden Budapesten.
A legtöbb autós kötelező gépjármű-felelősség biztosításának ára idén és jövőre is emelkedni fog.
Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 349-350 forintra nő, a gázolajé 370-371 forint marad - olvasható a híradó.hu-n.
Pozitív nyitásra és enyhe emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI által megkérdezett szakértők.
A rögzítés lejárta után sem emelkedhetnek drasztikusan az árfolyamgátas devizahitelek törlesztőrészletei. Az új szabályozás lényege, hogy a kedvezményes törlesztési időszak után a részlet legfeljebb 15 százalékkal nőhet. Amennyiben a törlesztő ennél magasabb, a bankok meghosszabbítják a hitel futamidejét - írja a híradó.hu.
A forgalom felére csökkenése mellett, alig több mint egytized százalékkal emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX az elmúlt héten, a vezető részvények árfolyamai - egy kivétellel - emelkedtek.