"EMLÉKNAP" címkével ellátott hírek
Ezen a napon írták alá 1939-ben a Molotov–Ribbentrop-paktumot, amivel Kelet-Európa a Szovjetunió érdekszférájába került. Az Európai Unió tagállamai, magyar, lengyel és litván kezdeményezésre, 2011-ben nyilvánították augusztus 23-át a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapjává.
Több mint ezer cserkészt várnak a szervezők a hétvégén Szegedre, ahol szombaton rendezik meg az Árvízi emléknapot - közölte Pap Zsuzsanna, a program kommunikációs munkatársa az MTI-vel.
Egy fotókiállítással már hétfőn megkezdődnek az aradi vértanúk emléknapjának ez évi központi programjai. Az október 6-ai nemzeti gyásznapon, kedd reggel félárbócra engedik Magyarország lobogóját a Parlament előtti Kossuth téren.
Ma van a roma holokauszt nemzetközi emléknapja, ebből az alkalomból Magyarországon is több helyszínen megemlékezést tartanak.
Több mint ezer cserkész érkezik a Szegedet romba döntő 1879-es árvíz évfordulója alkalmából rendezett emléknapra a Tisza-parti városba szombaton – közölte Bibók Ágnes, a rendezvény egyik szervezője az MTI-vel.
Az 1849. október 6-i eseményekre emlékeztek ma szerte az országban. Békéscsabán a Kisligeti kopjafáknál gyűltek össze diákok és felnőttek, idősek és fiatalok, hogy felidézzék az akkori történteket. Idén a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium tanulói segítettek a visszaemlékezésben.
Tavaly 53 ember veszítette életét munkavégzés közben Magyarországon, ebből 6 halálos kimenetelű munkahelyi balesetet regisztráltak a fővárosban - ismertette Budapest Fővárosi Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve munkavédelmi igazgatóhelyettese sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek kedden délelőtt Békéscsabán. A Szabadság téri emlékműnél a Békéscsabai Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola diákjai adtak ünnepi műsort, majd az emlékezés virágait helyezték el a megjelentek.
Neves költőnk, forradalmárunk, Petőfi Sándor, aki fiatal kora ellenére nagyot alkotott. Mezőberényben rendezték meg szeptember 13-14-én a Petőfi Emlékhelyek 27. Nemzetközi Találkozóját és az ehhez kapcsolódó konferenciát.
A gyónási titok, a még nem működő cég zajszintje és a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház Klinikai Osztálya is szóba került a munkabalesetben elhunyt vagy megrokkant munkavállalók emléknapja (április 28.) alkalmából megtartott békéscsabai nyílt munkavédelmi és munkaügyi napon.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft