"ENERGIA" címkével ellátott hírek
Minek törődni azzal, hogyan élnek majd száz év múlva, 2017-ben az emberek? Egy most száz éve megjelent cikk mutatja, mekkora vita folyt arról, foglalkozzanak-e velünk az őseink.
Egy új magyar találmánynak köszönhetően több energiát lehet kinyerni a szennyvízből - mondta Serke Ádám, a VízTec Zrt. résztulajdonosa vasárnap reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.
2015. május 6-án kerülnek átadásra a pályázati forrásokból felújított épületek Újkígyóson.
Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió állam-, illetve kormányfői tanácskozásának végeztével nyilatkozott - olvasható a híradó.hu-n.
Szeptember 26-ától energia címke kerül a gázkazánokra is, akkortól csak az A és a B energiaosztályú készülékeket lehet forgalomba hozni, illetve ezek beépítését lehet engedélyezni - közölte a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) az MTI-vel.
Elkezdődött vasárnap a téli időszámítás, az órákat hajnali háromkor kellett egy órával visszaállítani.
Az európai gáztározókba 1,596 milliárd köbméter földgáz került október első két hetében az európai tározóüzemeltetőket képviselő Gas Storage Europe (GSE) pénteken ismertetett adatai szerint, ezzel az európai gáztározók 93,67 százalékban voltak feltöltve.
Berlinben a Bernauer utcában, a lebontott Berlini Fal helyén található a Megbékélés Temploma Egyházközösség. A templomkertben termő rozsból 2005 óta lisztet és kenyeret csinálnak. A 2012-es és 2013-as betakarításkor a learatott rozsból egy kis zsákban vetőmagokat juttattak el a Berlini Faltól keletre lévő – Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Románia, Bulgária -, azóta az Európai Unióba belépő országokba. Egy kérést mellékeltek a vetőmagokhoz: minden országban ültessék el ezeket a rozsszemeket, neveljék fel, arassák le a rozst és 2014-be juttassák vissza a terményt Berlinbe.
A februárban elfogadott rezsicsökkentési törvény október 1-jén hatályba lépő szabálya szerint a távhő díja akkortól 3,3 százalékkal csökken.
Közel 7 milliárd forintos nyílt közbeszerzési eljárást indított a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a 2015-ös év villamosenergia kereskedőjének kiválasztására, az eljárás lezárását követően a társaság és a vele együttműködő állami tulajdonú cégek a több mint 300 millió kilowattóra villamosenergiát közösen szerzik be.