"ENSZ" címkével ellátott hírek
Az ENSZ Közgyűlése 128 támogató és kilenc ellenszavazattal, 35 tartózkodás mellett csütörtökön elfogadta a Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálem státuszára vonatkozó döntését elítélő határozattervezetet. Huszonegy állam nem vett részt a voksoláson.
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a "hazugságok házának" nevezte az Egyesült Nemzetek Szervezetét a Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet Izrael fővárosának elismerő döntése elleni szavazás előtt - jelentette az izraeli média.
Elkezdődött hétfőn a németországi Bonnban az ENSZ 23. klímakonferenciája. A párizsi klímaegyezmény végrehajtási szabályairól tárgyalnak.
A világon kétszázmillió fölé emelkedett a munkanélküliek száma az idén, tavalyhoz képest a növekedés mintegy 3,4 millió - áll az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO kedden ismertetett jelentésében.
Észak-Korea újabb rakétakísérlete után péntekre összehívták az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) rendkívüli ülését.
Csakis a legerőteljesebb szankciók állíthatják meg Phenjant - hangsúlyozta Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete hétfőn az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) rendkívüli ülésén.
Phenjant a ballisztikus rakéták tesztelése miatt ítélte el a szervezet.
Az amerikai kormány írásban értesítette az Egyesült Nemzetek Szervezetét (ENSZ) a párizsi klímaegyezményből történő kilépési szándékáról.
A Vízügyi Elnöki Tanácsadó ENSZ-testület eddig elvégzett munkájáról tájékoztatta Áder János köztársasági elnök, elsőként a tagok közül, az ENSZ főtitkárát csütörtökön New Yorkban. A megbeszélést a vízválságról és természeti katasztrófákról tartott magas szintű ENSZ-tanácskozása után tartották.
Közép- és Kelet-Európa népességének negyede eltűnhet az évszázad végére, ha nem történik valamilyen nagy fordulat – állapította meg az ENSZ népesedési jelentése. Ennyi időre előre persze szinte lehetetlen jó becslést adni, mindenesetre így is látványos az adat, hogy Magyarországon alig több, mint hatmillió ember élhet 2100-ra.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft